YAŞAM Haber Girişi : 13 Eylül 2023 16:06

Zonguldak'taki maden ocağında göçük: Çok sayıda ekip sevk edildi

Zonguldak'taki maden ocağında göçük: Çok sayıda ekip sevk edildi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Armutçuk Müessesesi Maden Ocağı'nda göçük meydana geldi. AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

ALPARSLAN DİYARI- Bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çipler ile birlikte çalışmalar devam ediyor. Vali Hacıbektaşoğlu, içeride 280 kişinin olduğunu söyleyerek, "Dört kişi etkilendi. Biri canlı kurtarıldı. İki kişiden ses alınabiliyor. Bir kişi ağır yaralı. 75 kişilik ekiple müdahale başladı" dedi.

 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

 

GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.

 

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ


Bununla birlikte göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.


İÇERİDE 280 KİŞİ VAR


TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, dört kişi etkilendi. Biri canlı kurtarıldı. Bir kişi ağır yaralı. İki kişiden ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı" dedi.


AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) ise konuyla ilgili olarak ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

 

Haber Merkezi

Resmi İlanlar