MALAZGİRT Haber Girişi : 14 Haziran 2023 14:38

Zaferin İzinde Malazgirt Belgeseli Yakında Yayında (VİDEO)

Zaferin İzinde Malazgirt Belgeseli Yakında Yayında (VİDEO)
Malazgirt’te 26 Ağustos 1071'deki şanlı zaferin kazanıldığı savaş alanının tespiti için çalışmalar devam ederken, çalışmalarla ilgili ‘Zaferin İzinde Malazgirt’ belgesel çalışmaları bitme aşamasına geldi. İlk fragmanı yayınlandı.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ahlat Müze Müdürlüğü, Muş Alparslan Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle 'Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması' çalışmaları devam ediyor.

 

Malazgirt ilçesine bağlı, Oğuzhan, Yaramış, Kurtulmuşoğlu, Elmakaya, Bostankaya, Karakaya, Doğantaş köyleri ile Afşin Mahallesi'nde inceleme yapan akademisyenler, orduların karargâhlarının kurulduğu ve muharebenin kazanıldığı yer ile savaşın taktikleri ve lojistik boyutunu bütün yönleriyle araştırdı.buralarda yapılan araştırmalar belgesele dönüştürüldü.

 

 

 

‘Belgeseli Coşkun Aral Çekti’

 

'Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması' projesiyle ilgili çalışmalar Coşkun Aral tarafından belgesele dönüştürüldü.

 

Zaferin İzinde Malazgirt Belgeseli  fragmanı Habitat tv sosyal medya hesabından yayınlandı.

 

Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada belgeselin çok yakında yayında olacağı belirtildi.

 

Resmi İlanlar