YAŞAM Haber Girişi : 08 Şubat 2024 13:44

Yurt dışına çıkmak isteyenler elini çabuk tutsunlar: Schengen vize ücretlerine dev zam!

Yurt dışına çıkmak isteyenler elini çabuk tutsunlar: Schengen vize ücretlerine dev zam!
Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücretlerinde artış öngören bir teklif sundu. Kabul edilirse, yetişkinler ve çocuklar için vize ücreti artacak.

ALPARSLAN DİYARI-Avrupa Komisyonu, 2024 yılında Schengen vizesi ücretlerinde artış öngören bir teklif sundu. Eğer kabul edilirse, yetişkinler için vize ücreti 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükselecek.

 

Avrupa Birliği (AB), vize ücretlerindeki artışı enflasyonla gerekçelendiriyor. Vize ücretleri her üç yılda bir gözden geçiriliyor ve bu süre zarfında AB'deki enflasyon oranı arttı.

 

1 Mart tarihine kadar geri bildirimlere açık olan teklif, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek. Bu değişiklik, Schengen vizesine başvurmak isteyen AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarını etkileyecek.

 

Schengen vizesi, AB ve Schengen bölgesine 90 günlük vize muafiyeti kuralından yararlanamayan kişilerin seyahatlerinde gereklidir. Dolayısıyla, bu zam kararı bu ülkelerden AB'ye seyahat etmek isteyen herkesi etkileyecek.

 

Ancak, bu zamın AB'ye seyahatleri ne kadar etkileyeceği belirsizdir. Bazıları, zammın seyahatleri caydırıcı bir şekilde etkileyeceğini düşünürken, diğerleri bunun seyahat talebinde önemli bir değişikliğe yol açmayacağını savunuyor.

 

Zira seyahat maliyetleri genellikle bir dizi faktörden etkilenir ve vize ücretlerinin tek başına seyahat planlarını büyük ölçüde etkileyeceğine dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır.

 

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar