GÜNDEM Haber Girişi : 13 Eylül 2023 14:42

Yurt başvuru sonuçları açıklandı! Başvuru sonucunuzu öğrenmek için tıklayın

Yurt başvuru sonuçları açıklandı! Başvuru sonucunuzu öğrenmek için tıklayın
2023-2024 eğitim öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını, ilk yerleştirme oranının yüzde 87 olduğunu bildirdi.

ALPARSLAN DİYARI- Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Ankara Cebeci'deki Yurt Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada 29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını belirterek, başvuruların 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildiğini söyledi. “Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk” ifadeleriyle sürece ilişkin bilgi veren Bakan Bak, bu sıralamayla öğrencilerin kazandıkları okula en yakın yurtlara yerleştiğini bildirdi. 

 

Bakan Osman aşkın Bak, “Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler. Yurt kapasitemiz geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var; onların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini de buradan paylaşmak istiyorum. Böylece kısa zaman içerisinde 1 milyon yatak kapasitesi hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

 


Öğrencilerin yalnızca barınmada değil, pek çok alanda ihtiyaçlarına cevap verecek imkanlarla hizmet ettiklerini vurgulayan Bak, “Yurtlarımızın standartları oldukça yüksek. Tercih edilme oranımız bu iddiamızın en açık ispatı” diye konuştu.

 

"GSB yurt basvuru sonucu sorgulama"

 

(HABER MERKEZİ)

 

 

 

Resmi İlanlar