SAĞLIK Haber Girişi : 13 Mayıs 2023 20:07

Yüksek antioksidan içeriyor! Uzmanlar uzun yaşamın şifresini buldular

Yüksek antioksidan içeriyor! Uzmanlar uzun yaşamın şifresini buldular

Daha uzun yaşamak için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalar doğrultusunda hareketli yaşamın ve sağlıklı beslenmenin uzun yaşam hakkında belirleyici rol oynadığı görülüyor. Yaşlanma karşıtı uzmanı olan David Sinclair, uyguladığı yöntemlerle biyolojik yaşını on yıl azaltmayı başardı. İşte gençliğin sırrı...

Sağlıklı ve dinç olabilmek için yıllara meydan okumak gerekiyor. Yaşımız ilerledikçe hareketsiz yaşamı benimsememiz daha hızlı yaşlanmamıza ve riskli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. 53 yaşındaki Harvard Üniversitesi moleküler biyoloğu, DNA testlerinin biyolojik yaşının 43 olduğunu gösterdiğini söyledi. Sinclair, 30'lu yaşlarında fazla kilolu olduğunu ve çok içtiğini itiraf etti. Daha iyi bir forma girmeye karar vererek yeni ve sağlıklı bir rutine başladı.

FİZİKSEL AKTİVİTE BİYOLOJİK YAŞI TERSİNE ÇEVİRİYOR

Sinclair'in biyolojik yaşınızı tersine çevirme tavsiyesi, fiziksel aktivite yapmaktır. Bu kasın korunmasına yardımcı olduğu, egzersizin kalp sağlığını iyileştirdiği ve iltihaplanmayı azalttığı için tüm yaşlanma karşıtı programların temel taşıdır. Haftada üç kez aşağıdakileri içerebilen aerobik egzersizler önerilir.

Resmi İlanlar