GÜNDEM Haber Girişi : 15 Ekim 2023 11:59

Yeşil Sol Parti'de 4. Olağan Kongre günü: Partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi oldu

Yeşil Sol Parti'de 4. Olağan Kongre günü: Partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi oldu
Tülay Hatimoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan genel başkanlığa aday gösterildi

 

ALPARSLAN DİYARI-Yeşil Sol Parti kongresinde partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlendi. Tülay Hatimoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan’ın aday gösterildiği kongrede eş genel başkanların seçimi yapılırken Parti Meclisi de yenilenecek.

 

Yeşil Sol Parti’nin Eş Başkanlar ile Parti Meclisi’nin belirleneceği 4’üncü Büyük Kongre, “Özgürlük İçin Yeniden” sloganıyla Ankara Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

10 binin üzerinde partilinin katıldığı kongrede açılış konuşmasının ardından YSP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile 27’nci dönem HDP Milletvekili Murat Çepni, Divan Eş Başkanlığına seçildi.

 

Demirtaş: Özgür yarınlarda görüşebilmeyi ümit ediyoruz

 

AK Parti ve MHP dışındaki tüm siyasi partilerin temsilcilerinin davet edildiği kongreye cezaevinde bulunan Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Semra Güzel, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, Ayşe Gökkan, Zeynep Karaman mesaj gönderdi. Kongrede mesajı okunan isimlerden birisi de Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş, kongreye “Kongremizin başarılı olması dileğiyle tüm katılımcıları, delegeleri, dostlarımız ve kongreye gelemeyen halkımızı yürek dolusu hasretle selamlıyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi ümit ediyoruz” mesajını gönderdi.

 

Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bir miras devraldık, bu mirası yeşil sol partiyle yol yürüyüşünü devam ettirdik. Bugün de herkesin katkısıyla yeni partimiz yeni eş başkanlarımız yeni yönetimimizle bu yolu büyütmeye, Kürt halkı başta olmak üzere demokrasi mücadelesine ses olan herkesin partisi yapmak üzere yola çıktık” diye konuştu.

 

İbrahim Akın: Kongremiz yeni bir sayfanın açılması bakımından bir devir teslim törenidir

 

Kongrede YSP Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Bu kongre sadece olağan bir kongre değil, olağanüstü koşullarda yaşanmış bir sürecin değerlendirilmesi ve yeni bir sayfanın açılması bakımından bir devir teslim törenidir" diye konuştu. Akın, sözlerinin devamında da şunları kaydetti:

 

"Biz olağanüstü koşullarda, birleşik mücadelemizin temsilcisi HDP'ye dönük her türlü operasyonları engelleyerek mayıs seçimlere dönük bir çalışma içerisindeydik. Ancak kumpas davasıyla, engellemelerle ve seçimlerde son anda bizi siyasetsiz bırakma çalışmalarının önüne geçmek için Yeşil Sol Parti tarihsel bir misyon üstlendi ve seçimlere Yeşil Sol Parti olarak girmiş olduk. Yeşil Sol Parti, HDP bileşeni olarak bu sorumluluğu yerine getirdi."

 

İsrail-Filistin çatışmasına da değinen Akın, "Biz Filistin halkının meşru mücadelesinin yanındayız. Ancak bu savaş politikaları içerisinde özellikle Hamas'ın sivillere dönük, kadınlara dönük yapmış olduğu katliamları savunmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar