MALAZGİRT Haber Girişi : 30 Ağustos 2024 15:09

Yerli turistlerin Malazgirt çıkarması: Tarih ve lezzet dolu bir gezi

Yerli turistlerin Malazgirt çıkarması: Tarih ve lezzet dolu bir gezi
İstanbul’dan gelen 30 kişilik bir yerli turist grubu, tarihi Malazgirt ilçesini ziyaret ederek bölgenin zengin tarihini ve kültürel mirasını yerinde keşfetti.

 

ALPARSLAN DİYARI-CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, misafirlerle yakından ilgilenerek, onlara bölge hakkında bilgi verdi.

 

 

Turist grubu, Malazgirt Kalesi, Kız Köprüsü, Hatun Köprüsü ve 1071 Zafer Anıtı gibi tarihi yerleri gezerek, ilçenin derin tarihine tanıklık etme fırsatı buldu. Dört yıldır her yaz Malazgirt’i ziyaret ettiklerini belirten grup üyeleri, ilçenin tarihine olan ilgilerini dile getirdi.

 

 

Gezi sırasında, bölgenin ünlü lezzetlerinden biri olan Malazgirt kavunu da tanıtıldı. Turist grubu, Malazgirt çarşısında kavun satan esnafı ziyaret ederek, taze kavunların tadına baktı. Bu esnada, CHP'li Milletvekili Nail Çiler de grubun yanında bulunarak, misafirlere kavun ikramında bulundu. Çiler, ilçenin hem tarihi hem de tarımsal zenginliklerini turistlere tanıtarak, Malazgirt’in kültürel ve ekonomik potansiyelini vurguladı.

 

Turist grubunun üyeleri, özellikle Malazgirt’in doğal güzelliklerinden ve halkın misafirperverliğinden etkilendiklerini belirterek, bölgeyi ziyaret etmeye devam edeceklerini ifade etti. "Buraya her gelişimizde yeni bir şeyler öğreniyor ve Malazgirt’in tarihine daha fazla hayran kalıyoruz," diyen bir grup üyesi, ilçenin korunması ve tanıtılması gerektiğini vurguladı.

 

 

Gezi, turistlerin ilçe hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve Malazgirt’in tarihini daha yakından tanımaları için düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi. Bu tür ziyaretlerin, ilçenin turizm potansiyelini artıracağı ve bölgeye olan ilgiyi daha da canlandıracağı düşünülüyor.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar