SPOR Haber Girişi : 13 Temmuz 2024 15:17

Yerli Mourinho 34 kez milli oldu! Balıkesir Gaziantep ve Denizli'ye damga vurdu: Muş'u yönetecek!

Yerli Mourinho 34 kez milli oldu! Balıkesir Gaziantep ve Denizli'ye damga vurdu: Muş'u yönetecek!
34 Kez Türkiye Milli Takım forması giydi.

 ALPARSLAN DİYARI-  Kendisine duyulan beklentilerin farkında olan, 20 yıllık profesyonel futbol kariyerine sahip, 34 kez Türkiye milli takım forması giymiş, milli takımlar formasıyla Avrupa Şampiyonası'nda final oynamış, Süper Lig takımları ve birçok profesyonel lig takımında futbol yaşantısını sürdürmüş olan 1984 Muşspor takımının teknik patronu "Yerli Mourinho" A. Samet Yiğit’i, Muş spor dünyasında eşsiz kariyeriyle bir kez daha tanıyalım.

 

 

SAYISIZ TAKIMDA OYNADI

 

 

 

 


Gaziantepspor ve Denizlispor takımlarıyla şampiyonluklar yaşayıp Süper Lig'e oynadı. Sırasıyla uzun yıllar Kahramanmaraşspor ve Balıkesirspor takımlarında final maçlarında Süper Lig'e çıkma playoff müsabakalarında takım kaptanı olarak ter döktü.

 

 

Ülkenin en etkili spor adamları ile uzun yıllar çalışma fırsatı buldu. Şampiyon takımlarda, şampiyonluklara aç takımların transfer listelerinin başındaki isim oldu. Mersin İdmanyurdu ile Süper Lig'e çıkma finali oynadı, Zonguldakspor ile 3. Lig şampiyonluğu yaşadı, aynı sezon Zonguldakspor'la 2. Lig playoff finali oynadı. Mersin Mezitlispor ile 2. Lig, Erzincanspor ile 2. Lig, Şırnakspor ile 3. Lig ve en önemlisi Muş’ta, Muş futbol dünyasında 34 kez Türkiye milli takım forması giymiş kariyeriyle dikkat çekti.

 

 

MİLLİ TAKIMDA FİNAL OYNADI

 

 

 

Milli takımda Avrupa Şampiyonası finali oynadı. 7 sezon BAL Ligi'nde teknik direktörlük yaptı. 1984 Muşspor'un kurulmasında etkin isimlerden biri oldu. 20 yıllık özlemi sona erdirerek profesyonel lig hayallerini gerçeğe dönüştürerek takımın teknik patronluğunu üstlendi. 1984 Muşspor'un 3. Lig'e çıktığı sezonda memleketi Muş’a olan vefa borcundan dolayı maddi çıkar gözetmeden mükafatlarına sünger çekip duaların buluştuğu o yıla yılları sığdırarak en değerli futbol adamı oldu.

 

 

Bu sezon tekrar Muşspor'la anlaşan milli futbolcumuz, hemşehrimiz ve memleketin en etkin spor adamı olarak hayallerin adamı işaretiyle herkesin gönlünde yer edinmiş isim Samet Yiğit, namı diğer "Yerli Mourinho," yeni bir hikaye yazmaya hazırlanırken, hedefin mutlak surette 2. Lig olduğunu Muş halkına müjdeledi.

 


SEVDA BALKAYA
 

Resmi İlanlar