GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ağustos 2022 15:14

Yenilen Bulanık Mezarlığının açılışı yapıldı  

Yenilen Bulanık Mezarlığının açılışı yapıldı  

Yenilen Bulanık Mezarlığının açılışı yapıldı  

 Muş’un Bulanık ilçesinin Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Bulanık Mezarlığı, Türkiye Bulanıklılar Eğitim, Kültür ve Sevgi Derneği (TÜMBULSEVDER) Genel Başkanı Selahattin Turan ve hayırsever vatandaşlar tarafından yenilenerek ziyarete açıldı.  

 Bulanık ilçesinin en büyük mezarlığı olan Şehitlik Mahallesi'ndeki Bulanık Mezarlığı'nın yenilenme çalışması için harekete geçen Başkan Selahattin Turan, Kaymakam ve Bulanık Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi ile görüşerek yenilemek isteğini belirtti.   

 Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi'nin onay vermesiyle harekete geçen Başkan Turan ve ekibi, mezarlıkta hummalı bir çalışma başlatarak 2 hafta sure içerisinde mezarlıktaki tüm yabanı otları temizlettiler.10 adet çeşme yaptılar. Mezarlık etrafındaki tüm tel örgüleri yenilediler. Yabanı otlar bir daha yetişmesin diye ilaçlama çalışması yaptılar. Yeni bekçi kulübesi yaparak Bulanık halkının hizmetine soktular.  

 Mezarlıkta yapılan çalışmaların sonunda resmi bir açılış töreni düzenleyen Türkiye Bulanıklılar Eğitim, Kültür ve Sevgi Derneği (TÜMBULSEVDER) Genel Başkanı Selahattin Turan, Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir’in yaptığı dualar ile mezarlığın açılışı yapıldı.  

 Açılış programında konuşan Başkan Turan ve ekibi, kısa süre içinde mezarlığı otlardan temizleyerek, 12 adet çeşme ve bir tane de bekçi kulübesi yaptırdıklarını belirtti.  

 Açıklamalarda bulunan Başkan Turan, dernek olarak sosyal sorumluluk projelerinden bir yenisini daha Bulanık ilçesinde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Sosyal sorumluğumuz gereği farkındalık ortaya koymaya devam ediyoruz. Ecdadımızın, ata dostlarımızın, baba dostlarımızın Bulanıklı hemşerilerimizin kabristanını çok şükür yeniledik. Bulanık Mezarlığımızı öncelikle yabani ot, diken ve zararlı bitkilerden arındırılması noktasında temizlik yaptık. Bunun ardından kapılarını yeniledik. 4 adet çeşme sözü vermiştik, 12 adet Ahlat taşından çeşmemizi yaptık. Bunun dışında etrafının güzelleşmesi için fidanlar dikiyoruz. Korkuluklarının boyanmasını sağladık ve bekçi kulübesini de yıktık. Bunun yanı sıra dökülen duvarları da tamir ettik” dedi.  

  

Mezarlık yenileme açılış programına Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Türkiye Bulanıklılar Eğitim, Kültür ve Sevgi Derneği (TÜMBULSEVDER) Genel Başkanı Selahattin Turan ve yönetim kurulu üyeleri, Bulanık Esnaf Kefaret Başkanı Yakup Kaya, Muş Damızlık Birliği Başkanı Cemal Aral,İMSİYAD iş adamları derneği Genele Başkan Yardımcısı Ömer Çelık,Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda hayırsever vatandaşlar katıldı.

 

Haber Stajyer Gazeteci Leyla Çallar

Resmi İlanlar