BULANIK Haber Girişi : 06 Eylül 2024 09:57

Yasak kaltı! Muş,Malazgirt,Bulanık’ta o işletmelere yoğun ilgi

Yasak kaltı! Muş,Malazgirt,Bulanık’ta o işletmelere yoğun ilgi
​​​​​​​Yurt genelinde av yasağının sona ermesinin ardından av meraklıları, av bayilerine yoğun ilgi göstermeye başladı.

 Yeni av sezonu için özellikle av tüfekleri ve balıkçılık ekipmanlarına talep artarken, av tutkunları yeni ürünleri incelemek için bayilere akın ediyor.

 

 

Av Bayilerinde Hareketlilik Başladı

 

 

Av yasağının kalkmasıyla birlikte av malzemeleri satan Muş, Malazgirt ve Bulanık’taki işletmelerde yoğunluk artmaya başladı. Balıkçıların ve avcıların ilgisi, özellikle yeni modellerin vitrinleri süslediği bu dönemde dikkat çekiyor. Av severler, oltadan av tüfeğine kadar birçok farklı ürünü satın almak ve bilgi almak için bayilere uğruyor.

 

 

Erdal Bingöl: "En Kaliteli Ürünleri Sunmaya Çalışıyoruz"

 

Yıldır av malzemeleri sektöründe hizmet veren Metin Bingöl, Malazgirt’te babasından devraldığı işletmeyi başarıyla sürdürüyor. Bingöl, balıkçılık ve avcılıkla ilgili tüm ihtiyaçları karşılayacak ürünler sunduğunu belirterek, doğaya ve canlılara zarar vermeyen ürünlere odaklandığını ifade etti.

 

 

Bingöl, "Eskiden balıkçılar basit tahta parçalarıyla avlanıyordu, şimdi ise gelişmiş olta ve makara sistemleri ile avlanmak daha kolay ve etkili hale geldi" dedi.

 

 

Küçük Balıkların Avlanmaması Konusunda Uyarı

 

Av yasağının kalkmasıyla birlikte Metin Bingöl, avcıları küçük balıkları avlamamaları konusunda uyardı. "Limitlerin üzerinde balık tutulmaması çok önemli. Ayrıca trol ağlarının kullanımı da sularımızın geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor," diye belirtti.

 

Av Sezonuna Büyük İlgi

 

Yeni av sezonunda av malzemelerine büyük ilgi olduğunu belirten Bingöl, "Av yasağının kalkmasıyla birlikte satışlarımızda önemli bir artış yaşanıyor. Av severler, avlanma malzemelerini satın almak için bayilere geliyorlar" diye konuştu.

 

Av Tüfeklerinde Ruhsat Zorunluluğu

 

Av tüfekleri satın alırken ruhsat zorunluluğuna dikkat çeken Bingöl, “Av tüfeklerinin ruhsat belgesiyle satılması gerekiyor. Kurallara uygun ve kaliteli ürün kullanmak her zaman en doğrusu. Ayrıca avlanması yasak olan türlerin avlanmaması konusunda av severlere büyük sorumluluk düşüyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.