MUŞ Haber Girişi : 31 Mayıs 2024 03:30

Yapay zekâya sorduk! Muş hangi şarkıya benziyor? İşte heyecanlandıran cevap

Yapay zekâya sorduk! Muş hangi şarkıya benziyor? İşte heyecanlandıran cevap
Yapay zekâya sorduğumuz muş hangi Şarkıya benziyor? Sorusu herkesi heyecanlandırdı.

ALPARSLAN DİYARI- Yapay zekâya sorduğumuz sorunun cevabı Tüm Muşluları biraz da olsa üzdü. Yapay zekânın bizlere verdiği cevap Hoşçakal parçası oldu.

 

GÖÇ VERMEYE BENZETTİ

 

Muş ili son yıllarda özellikle de verdiği göçlerle gündeme geliyor. Daha önce birçok habere konu olan Muş’un göç vermesi bu defa da yapay zekâya konu oldu. Yapay zekânın 81 ili benzettiği birçok şarkının yer aldığı haritada Muş Hoşça kal şarkısına benzetildi. Muşlular yapay zekânın verdiği bu cevabı beğenmedi. Muş’un göç vermekten başka bir şeye benzetilmesi Muş halkını daha mutlu edeceğe benziyor.

 

 

MUŞ NEDEN GÖÇ VERİYOR?

 

Muş ili Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Murat-Van Bölümünde yer alır. Yaklaşık 8116 km² alan kaplayan il, çok kaba olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nin merkezinde yer alır. İl nüfusu, ilin bu coğrafi konumu nedeniyle gelişimi, sosyal ve ekonomik nitelikleri bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nin nüfusuna ait genel özellikleri yansıtır. İl genelinde ekonomik faaliyetleri önemli ölçüde kısıtlayan iklim ve topografya koşulları yanında sosyal ve kültürel geri kalmışlık hızla artan nüfusun göç etmesinde etkili olmaktadır. Nitekim il genelindeki göçler, sınırlı alanda ve şartlarda tarıma dayalı üretimin yürütüldüğü kırsal kesimlerde daha yüksek oranlarda gerçekleşmektedir. İldeki göçler büyük oranda Türkiye’deki büyük şehirlere olmakla beraber kırsal kesimlerden il içindeki şehir yerleşmelerine ve yurt dışına da olabilmektedir. Bu durum ülkemizdeki şehirlerde altyapı sorunları başta olmak üzere çeşitli sosyal, kültürel ve ekonomik olumsuzlukların baş göstermesine yol açmaktadır. Bu çalışmada Muş ilindeki göçlerin sebepleri ve sonuçları değerlendirilmiş ve göçlerin önlenmesine yönelik çözüm önerileri geliştirilmiştir.

 

 

SEVDA BALKAYA

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar