MUŞ Haber Girişi : 22 Ocak 2024 11:30

Yalova’da Muş Rüzgarı esti!

Yalova’da Muş Rüzgarı esti!
Yalova’da yaşayan Muşlular bir araya gelerek, Yalova 1071 Muş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. 
Yalova’da Muş Rüzgarı esti!

ALPARSLAN DİYARI- Muş’tan Yalova’ya göç ederek gurbette yaşam sürdüren hemşerilerimiz birlik ve beraberliklerini pekiştirmek ve dayanışma ruhunu diriltmek amacıyla Yalova’da 1071 Muş Yardımlaşma ve Kültür Derneği adında bir dernek kurdular.

 

 

 

 

Süleyman Bey Mahallesi Mimar Sinan Caddesinde bulunan ve Yalova’daki Muşluları tek çatı altında toplamak için hizmete açılan 1071 Muş Derneği’nin açılış törenine, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı İhsan Gündoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere yüzlerce Muşlu ve Yalovalı katıldı. 

 

 

 

 

 

“MEMLEKETİMİZE OLAN ÖZLEMİMİZİ BİRLİKTE PAYLAŞARAK VE BİRLİKTE YAŞAYARAK GİDERECEĞİZ”

 

 

1071 Muş Derneği Kurucu Başkanı Tarkan Dede, Memleket özlemişini birlikte paylaşmak için aynı çatı altında bulunduklarını söyledi. Dede, “Memleketimizden çeşitli nedenlerle gelerek yaşadığımız bu kentte; Anadolu kültürlerini yaşatmak, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak için kurduğumuz bu çatı altında, elbette ki yaşadığımız kentinde değerlerine sahip çıkmak ve yaşadığımız kentin sosyal yapısı içinde var olmak görevimiz olmuştur. Burada amacımız memleketimize olan özlemimizi birlikte paylaşarak ve birlikte yaşayarak gidermektir” dedi.

 

 

 

 

 

“BİRLİĞİMİZ, DİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 

 

Dede, “Doğup büyüdüğümüz havası sert insanı mert güzel memleketimizin milli manevi değerlerini yaşatmak, hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ve yardımlaşmayı sağlamak aynı zamanda kültürümüzü yaşamımızı sürdürdüğümüz Yalova’mıza tanıtmak amacıyla bir araya geldik. Çıktığımız bu hayır yolunda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza, yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.  Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun. Hayır işlerinde yolumuz daima açık olsun” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

DERNEK YÖNETİMİ: Tarkan Dede, Özcan Yetkiner, Nimet Işık, Faruk Kakı, Erdal Kalsın, Engin Çağlayan, Tarık Turgut, Metin Işık, Ömer Demir, Ömer Köse, Savaş Öngel, Hakan Bahçıvan, Ö Faruk Özden, İhsan Zengin, Yunus Okşaş, Muhammet Yavuz, Önder Doyuran, Saim Konuksever, Maşallah İğrek, Cengiz Sezgin, Bünyamin Şancı, Fahrettin Çelik, Engin Büte, Bahtiyar Çelik, Sami Yentürk, Orhan Nasır, Ersin Özer, Muhammet Akif Mırze, Yasin Mergen, İsmail Eren

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar