SAĞLIK Haber Girişi : 18 Aralık 2023 12:15

Virüsler kol geziyor… Malazgirt’teki hastanede durum ne?

Virüsler kol geziyor… Malazgirt’teki hastanede durum ne?
Üst solunum yolu hastalıklarında görülen artış Malazgirt’teki hastanenin yükünü de artırdı.

 

ALPARSLAN DİYARI- COVID-19 pandemisi boyunca uygulanan sıkı tedbirlerin gevşetilmesi ve kış aylarının gelmesi, mevsimsel hastalıkları beraberinde getirdi.

 

 

 

 

Birçok virüs aynı anda kendisini göstermeye başladı. Haliyle hastanede de yoğunluk var. Özellikle de acil servislerde.

 

 

 

ACİL SERVİSLERE BAŞVURULAR ARTTI

 

 

 

Malazgirt Devlet Hastanesinde hem yetişkin hem çocuk ve acil servislerinde büyük yoğunluk gözlerden kaçmadı.

 

 

UZMANLAR GRİP TEHLİKESİNE KARŞI UYARDI

 

Gribin bu yıl daha agresif seyrettiğini ve salgın şiddetinin daha yüksek olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları, ‘2009 yılında birden bire salgınla karşılaştık. Tarihe dönüp baktığımızda bu virüsün her 10 yılda birçok daha güçlü geldiğini görürüz’ diyerek, uyarılarda bulundular.

 

 

Uzmanlar, risk grubundaki kişilerde gribe bağlı olarak beyinde ve kalpte enfeksiyon gelişebileceğini, bunun da ölümlere yol açabileceğini söylediler.

 

"Grip (influenza), tıp ve enfeksiyon dünyasını hep şaşırtan bir virüstür" diyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları, "Konu grip ise influenza sezonunda her zaman beklediğimizle karşılaşamayabiliyoruz; çünkü bu, kendini en hızlı değiştiren virüstür. Bu yüzden her sene aşısı yapılan tek hastalıktır" diye konuştular.

 

 

SOĞUK ALGINLIĞINDAN NASIL KORUNURUZ?

 

 

Uzamanlar, Soğuk algınlığı ve meydana getirdiği semptomlardan kurtulmak için öncelikle dinlenmek, sıcak sular başta olmak üzere bol sıvı tüketmek, vitamin takviyeleri almak, ıhlamur, ekinezya çayı gibi doğal bitki çayları içmek, havayı nemlendirmek ve sağlıklı beslenmek önemlidir dediler.

 

"HABER:İLHAN GÜVENİR"

Resmi İlanlar