VEFANIN ASGARİSİ OLMAZ!

38 yıldır Doğu ve Güneydoğu'nun huzurunu sağlayan, vatan savunmasında önde saf tutan ve bu uğurda 2.000 şehit 3.000 gazi vermiş olan 60.000 Güvenlik Korucu Teşkilatı, vefa bekliyor. ‘442 Sayılı Köy Kanun’una bağlı olan güvenlik korucuları, yıllardan beri seslerini duyuramadılar. Her felakette ellerini taşın altına koyan uzman çavuşlarımızla omuz omuza mücadele veren güvenlik korucuları neden asgari ücrete tabii tutuluyor? Doğu ve Güneydoğu'nun terör bölgesi olması hasebiyle oluşan tehdit unsurlarına rağmen korkusuzca bu davada yer alan güvenlik korucuları hiçe sayılıyorlar. Uzman çavuşlarla aynı saflarda yer tutmalarına rağmen asgari ücretle geçinen 1 milyondan fazla güvenlik korucu ailelerinin gözü yetkililerden gelecek olan destekte iken meclis tatile girdi.

 

657 sayılı kanuna tabi tutularak özlülük haklarını isteyen güvenlik korucuları bu ülkenin evlatları değil mi?  Ya da Doğu ve Güneydoğu'nun bu güvenlik teşkilatına ihtiyacı mı yok?

 

38 yıldır süregelen zaman içerisinde bölgede yaşam mücadelesi veren korucular bu teşkilatlanmadan dolayı aileleri olmak üzere hepsi canları ile tehditte maruz kalıp, yeri geldi dışlandılar. Bu vefa, bu cefa, bu hakaret nasıl olurda göze gelmez? Vatan savunmasının, terörle mücadelenin, kelle koltukta yaşamanın asgarisi olmaz.

 

Seçim öncesi statü bekleyen güvenlik korucuları meclisin tatile girmesi ile umutlarını bir başka bahara bırakmayı da geçtiler. Hakkını verene hakkı verilmeden kapanan mecliste yer alan vekiller, hakkı ile hak ederek peki mecliste yer alacak mı bekleyelim görelim.

 

ASENA TUTAR KİMDİR?

Asena Tutar, 1997 yılında Muş'un Malazgirt ilçesinde doğmuştur. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Malazgirt ilçesinde tamamlamış. Üniversiteyi ise 2020 senesinde Kastamonu ilinde tamamlamıştır. Kastamonu Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu olan Asena Tutar, 2020 yılında Demirören Haber Ajansı Malazgirt temsilciği yanısıra Muş'un yerel gazetelerinde gazeteci olarak çalıştı. Araştırmacı, yazar ulusal ve yerel anlamda birçok habere imza atarken halen Demirören Haber Ajansı Malazgirt temsilciğinin yanısıra Alparslan Diyarı Gazetesi'nin de Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmakta.