MUŞ Haber Girişi : 12 Eylül 2024 09:45

VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü elektrik şebekesini güçlendiriyor: Ağır kış şartlarına hazırlık

VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü elektrik şebekesini güçlendiriyor: Ağır kış şartlarına hazırlık
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Muş ilinde elektrik şebekesini güçlendirmek amacıyla yatırım, bakım ve onarım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

ALPARSLAN DİYARI- VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü ekipleri, hem mevcut şebekenin bakımını yaparak iyileştirmeler gerçekleştiriyor hem de elektrik şebekesini modernize etmek için çeşitli yatırımları hayata geçiriyor.

 

Muş’ta devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren VEDAŞ Muş İl Müdürü Suat Coşar, özellikle yaz dönemi boyunca sahada aktif olarak görev aldıklarını ifade etti. Coşar, “Ağır kış şartlarının şebekemizde oluşturduğu hasarları gidermek için büyük bir çaba gösteriyoruz. Kırsal bölgelerdeki hasar gören direk ve diğer unsurları yenileyerek şebekemizi güçlendirdik. Ayrıca merkezden köylere kadar tüm trafo, pano, havai hat ve aydınlatma tesislerinin bakımını tamamladık,” dedi.

 

 

GÖÇMEN KUŞLAR İÇİN İZOLASYON ÇALIŞMALARI

 

Coşar ayrıca, şebekenin doğa dostu hale getirilmesi adına da adımlar attıklarını belirterek, göçmen kuşların elektrik hatlarına zarar görmemesi için izolasyon çalışmaları yaptıklarını vurguladı. Ayrıca, kış öncesi şebekenin eksiksiz çalışması adına birçok havai hattı yer altına aldıklarını ifade etti. Coşar, halkın bu süreçte planlı kesintilere gösterdiği sabır ve anlayış için teşekkür ederek, “Tüketicilerimizin memnuniyetini artırmak ve hizmet kalitemizi yükseltmek için görevimizin başındayız” dedi.

 

 

VEDAŞ, bölgedeki şebeke unsurlarını sürekli denetleyerek modernizasyon ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

 

VEDAŞ BÜLTEN

Resmi İlanlar