GÜNDEM Haber Girişi : 15 Haziran 2023 22:44

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuru şartları neler?

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuru şartları neler?

İhtiyaç sahibi aileleri ekonomik olarak destekleyebilmek adına yakın zaman içerisinde başvurulara açılacağı tahmin edilen vatandaşlık maaşı, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Vatandaşlık maaşından kimlerin yararlanabileceği merak konusu oldu. Peki, vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar? İşte daha önce duyurulmuş olan vatandaşlık maaşı hizmetine ilişkin ayrıntılar…

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde mevcut bakanlar tarafından yapılan birtakım açıklamalar, seçim sonrasında kabinenin değişmesi ile birlikte yeniden gündeme getirilmeye başlandı. Eski kabine tarafından ortaya konan projelerin devam ettirilip ettirilmeyeceği merak edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık’ın vatandaşlık maaşı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar ihtiyaç sahiplerini harekete geçirdi.

 

Seçim sürecinde vatandaşlık maaşı uygulaması için harekete geçilmiş olduğunu açıklayan eski Bakan Derya Yanık, Osmaniye milletvekili olarak göreve başladı. Meclis’te yeminini ederek yeni görevi kapsamında çalışmalara başlayan Yanık’ın vatandaşlık maaşı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar yeniden gündeme geldi. Vatandaşlık maaşının ödenip ödenmeyeceği, yeni Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın bu destek modeline ilişkin bir açıklama yapıp yapmadığı merak konusu oldu. Peki, vatandaşlık maaşı nedir, başvuru şartları nelerdir? Vatandaşlık maaşı kaç TL? İşte ayrıntılar…

 

ÖNCEKİ BAKAN DUYURMUŞTU!

 

Görevde olduğu dönem içerisinde vatandaşlık maaşı uygulaması için harekete geçilmiş olduğunu ve bu kapsamda da ihtiyaç sahiplerine yönelik tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığını belirten eski Bakan Derya Yanık, söz konusu destek modeli ile ilgili şu açıklamada bulunmuştu: “Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi vatandaşlık maaşından yararlanabilecek. Sosyal yardımlarımız, hane temellidir. Aile Destek Programı kapsamında elde etmiş olduğumuz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Programımızı bütüncül bir çerçeveye dönüştürüp, koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak biçimde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız bulunuyor.”

 

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?


Eski Bakan Derya Yanık tarafından duyurulmuş olan vatandaşlık maaşı ile ilgili olarak güncel açıklamalar yakından takip ediliyor. Ancak yeni Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, henüz vatandaşlık maaşı ile ilgili olarak resmi bir açıklamada bulunmadı.

Resmi İlanlar