MUŞ Haber Girişi : 22 Ekim 2024 14:56

Vatan için can verenlere vefa: Muş’ta şehitliklerde bakım ve onarım

Vatan için can verenlere vefa: Muş’ta şehitliklerde bakım ve onarım
Muş'ta Taşo Mezarlığı'nda yer alan 16 şehitliğin çevre düzenleme, bakım ve onarım çalışmaları sona erdi.

ALPARSLAN DİYARI – Muş Valiliği ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, şehitliklerde çevre düzenlemesi, bayrak dikimi ve çeşitli onarımlar gerçekleştirildi. Bu önemli çalışmalara Muş Terörle Mücadele Şehit ve Gazi Aileleri Derneği de katkıda bulundu.

 

 

Muş Terörle Mücadele Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Muş Şube Başkanı Gökmen Taylan, şehitliklerde yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu tür hizmetlerin aziz şehitlerimizin haklarını ödemekte yeterli olamayacağını, ancak onlara duyulan minnetin bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

 

"ŞEHİTLERİMİZİN HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ"

 

Gökmen Taylan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu vatan toprakları, şehitlerimizin kanlarıyla kazanıldı. Ülkemizin bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize ne kadar hizmet etsek haklarını ödeyemeyiz. Şehit annelerimiz, babalarımız, eşleri ve kardeşleri de bizim için çok kıymetli, çünkü şehitlerimizin bize emaneti onlar. Bu vesile ile bugün Muş’ta bu anlamlı çalışmayı gerçekleştiren Muş Valiliği’ne, başta Sayın Valimiz Avni Çakır olmak üzere İl Özel İdare Genel Sekreterliğine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

 

 

ŞEHİTLİKLER YENİLENDİ

 

Yapılan çalışmalar kapsamında, şehitliklerde bayrak direkleri yenilendi, çevre düzenlemeleri yapıldı ve şehitliklerin bakımları gerçekleştirildi. Muş Valiliği, şehitliklerin her zaman bakımlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu tür çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Şehitliklerin bakımı, şehitlerimizin hatırasına saygı duruşu olarak değerlendiriliyor.

 

 

Bu çalışmalar, şehit ailelerinin de büyük takdirini kazandı. Şehitlerin hatıralarını yaşatmak ve onların emaneti olan ailelerine destek olmak için yapılan düzenlemeler, toplumun vefa borcunun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

 

HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar