EĞİTİM Haber Girişi : 15 Eylül 2024 02:36

Varto MYO’da yeni dönem hazırlıkları: 10 modern derslik ve 4 bölümle start veriyor!

Varto MYO’da yeni dönem hazırlıkları: 10 modern derslik ve 4 bölümle start veriyor!
Varto MYO’da yeni dönem hazırlıklarında sona gelindi. 10 modern derslik ve 4 bölümle start verecek olan MYO'da üst düzey ziyaretler ve incelemeler yapıldı...

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, 16 Eylül Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak olan Varto Meslek Yüksekokulu (MYO) binasında ve öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundu.

 

Gerçekleşen ziyarette Rektör Alican ve Rektör Yardımcısı Karadağ, yetkililerden hazırlıkların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi.

 

Varto MYO, eğitim faaliyetlerine 10 modern derslik, 4 bölüm ve bu bölümlere bağlı 5 programla başlıyor. Ayrıca, öğrencilerin uygulamalı eğitim alabilmesi için 3 adet laboratuvar da yeni eğitim dönemiyle birlikte hizmet verecek. Yapılan bu düzenlemelerle okul, öğrencilere modern bir eğitim ortamı sağlamayı ve bölgedeki mesleki eğitimi daha ileriye taşımayı hedefliyor.

 

"VARTO MYO, BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK"

 

İncelemelerin ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, Varto MYO’nun yeni dönemde eğitime başlamasının bölge için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Alican, "Varto Meslek Yüksekokulumuz, öğrencilerimize hem teorik hem de pratik anlamda güçlü bir eğitim sunacak. Bu süreçte her türlü ihtiyacı ve düzenlemeyi titizlikle gözden geçiriyoruz" dedi.

 

 

ÖĞRENCİ YURTLARINDA SON HAZIRLIKLAR

 

Varto MYO’da yürütülen hazırlıkların yanı sıra, öğrenci yurtlarında da incelemelerde bulunan Rektör Alican, öğrencilerin konforu ve güvenliği için yapılan düzenlemeler hakkında bilgi aldı. Yurt binalarının yeni dönemde öğrencilere en iyi hizmeti verecek şekilde düzenlendiği ve sosyal alanların öğrenci ihtiyaçlarına göre optimize edildiği belirtildi.

 

Özel Kalem Müdürü Ömer Tuna, Genel Sekreter Yardımcıları Serhan Demir ve Uğur İnan Kaki ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Bedrettin Güler'in de katıldığı ziyaret ve incelemelerin ardından yetkililer, Varto MYO’nun ve öğrenci yurtlarının eğitim yılına tam anlamıyla hazır olduğunu belirtti.

 

(Bülten)

 

 

Resmi İlanlar