VARTO Haber Girişi : 18 Temmuz 2024 11:13

Varto'da yaz spor okullarına yoğun ilgi

Varto'da yaz spor okullarına yoğun ilgi
Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulları'na çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösteriyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Spor Okulları projesi kapsamında, çocukların ve gençlerin yaz tatilini spor yaparak geçirmeleri amacıyla açılan bu kurslar, geniş katılımla devam ediyor.

 

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYORLAR

 

 


İlçede bulunan spor salonlarında düzenlenen eğitimlerde, ilçedeki gençler ve çocuklar farklı branşlarda uzman antrenörler eşliğinde ücretsiz spor eğitimi alıyor. Spor okullarında atletizm, basketbol, okçuluk, tenis, masa tenisi, badminton, voleybol, cimnastik, futsal, karate ve akıl-zeka oyunları gibi birçok branşta kurslar veriliyor. Sporun yanı sıra drama, diksiyon ve hızlı okuma kurslarıyla da kültürel eğitimler sağlanıyor.

 

 

SPOR YAPMAYAN KALMASIN

 

 

 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Aktaş, GSB Spor Okulları projesi kapsamında gerçekleştirilen tenis, karate ve akıl-zeka oyunları derslerinin başladığını belirtti. Kurs kayıtlarının Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde devam ettiğini dile getiren Aktaş, sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere kazandırılması ve çocukların yazın eğlenerek keyifli vakit geçirmeleri amacıyla uzman antrenörler aracılığıyla eğitimlerin sürdüğünü ifade etti.

 

 

 

 

Murat Aktaş, "Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayan, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kurslarıyla bu yaz yine dolu dolu ve çok hareketli geçecek. Spor yapmayan kalmasın istiyoruz, çocuklarımızın gelişimi ve geleceği için onları muhakkak spora ve kültürel faaliyetlere yönlendirmeliyiz. Sizler de yerinizi almak ve çocuklarınızı kaydetmek istiyorsanız detaylı bilgi için ilçe halkımızı Varto Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bekliyoruz. Gençler birbirinden güzel etkinliklerle yaz tatillerini dolu dolu geçiriyor" diye konuştu.

 


BÜLTEN
 

Resmi İlanlar