VARTO Haber Girişi : 22 Haziran 2023 16:31

Varto’da Leader etkinlikleri devam ediyor

Varto’da Leader etkinlikleri devam ediyor

IPARD II 12. Başvuru Çağrısı Leader Tedbiri kapsamında Varto ilçesi özelinde hazırlamış oldukları yerel kalkınma stratejileri Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygun görülen Varto Yerel Eylem Grubu Derneği çalışmalarını sürdürüyor. Varto ilçesinde kurulan ve hayvancılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi birçok alanda strateji çalışmalarına devam eden dernek, son olarak “Pazarlama, Markalaşma ve E-Ticaret” eğitimleri düzenledi. Yoğun ilginin olduğu eğitimler alanında uzman akademisyen Fahri Emre Reçber tarafından verildi. TKDK tarafından yüzde yüz hibe finansmanı ile gerçekleştirilen eğitimler dört gün sürdü.

 

 

Varto ilçesinde hizmet veren bir otelde düzenlenen eğitimleri ziyaret eden TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne, çağımızın gereği olan dijitalleşme alanında verilen eğitimin oldukça yerinde olduğunu belirterek, ilgilinin yoğun olmasının oldukça sevindirici olduğunu ifade etti. Kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek sureti ile kırsal politikaları geliştirmek için çok değerli bir kaynak olduğu kanıtlanmış bir yaklaşım olan Leader Tedbiri kapsamında çalışmalarını sürdüren Varto Yerel Eylem Grubu Derneği yetkililerine de teşekkürlerini ileten Süne, Leader tedbirinin kırsalın kalkınmasında büyük önem taşıdığına değindi.

 

 

Yaklaşık 25 yıldır yazılım, teknoloji ve e-ticaret piyasasında olan ve 13 yıldır da öğretim görevlisi olarak farklı üniversitelerde eğitim vermeyi sürdüren Fahri Emre Reçber, Varto Yerel Eylem Grubu Derneğinin “Pazarlama, Markalaşma ve E-Ticaret” eğitimleri dolayısıyla kendisiyle irtibata geçildiğini ve Muş’ta böyle bir eğitimin düzenlenecek olmasından memnun olduğunu dile getirdi.

 

 

TKDK’nın Leader programı dahilinde desteklenen eğitime ilişkin konuşan Reçber, “İki gün boyunca geleneksel pazarlama, yeni nesil pazarlama, markalaşma, markanın önemi konularında eğitim yaptık. İki gün boyunca da e-ticaret, dijital pazarlama, e-ihracat konularında kendilerini bilinçlendirmeye yönelik dilimiz döndüğünce destek vermeye gayret edeceğiz. Katılımcıların katılım oranı oldukça yüksek. Karşılıklı sohbet havasında bilgi aktarımının karşılıklı olduğu bir program olarak devam ediyoruz ve çok da umutluyuz. Bize katılımcılarımızdan gelen sorular hep merak ediyoruz bu işi nasıl yapabiliriz kapsamında. Bu haliyle de TKDK’nın bu programını ve Leader’ın bu desteklediği yapının Varto Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından çok kısa süre içerisinde inşallah birkaç e-ihracatçı belki ve e-ticarette faaliyet gösterecek bir kurum olarak karşımıza çıkacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

Eğitime Varto Güzelkent köyünden katılan Murat Beyazgül, “TKDK’nın Leader programı dahilinde böyle bir programın olduğunu duydum. Bu programın Varto halkımızın ticaretine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu program sadece Varto için değil aynı zamanda dünyaya açılmanın da önünü açan bir ticaret programı. Hem e-ticaretin buraya adapte edilmesi hem de yurtdışı anlamında gerek çiftçilerimiz gerek sanayicilerimiz açısından çok anlamlı buluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Varto ilçesinde sanayi sitesi başkanlığı görevini yürüten Behçet Değer de düzenlenen eğitim ile e-ticarete ilişkin daha önce bilgi sahibi olmadıkları birçok hususta bilgi sahibi olduklarını belirterek bu kazanımları iş hayatında da uygulamaya gayret edeceklerini ifade etti.

 

 

Hayvancılıkla uğraşan Abdurrahman Aslaner ise özellikle internetle en çok meşgul olan genç kesime yönelik böyle eğitimlerin oldukça önem taşıdığını belirtti. İlçede eğitim faaliyetlerinin artmasını istediklerini ifade eden Aslaner, “20 yıllık ticaret hayatımda gerçekten 20 yılımın bu anlamda ne kadar yetersiz olduğunu bu iki günlük programda öğrendim. Bu programın genişletilmesi ve gençlerin daha fazla katılımının olması gerekiyor. Gençlerimiz internetle daha fazla meşguller. İnterneti bu anlamda daha faydalı hale getirebilme, topluma faydalı olma anlamında girişimlerin olması çok daha güzel olur. Bu programların getirisi çok daha fazla olacak. İnsanların ticareti internet üzerinden daha güvenilir halde yapması için bu programların artmasını istiyoruz” diye konuştu.

Resmi İlanlar