VARTO Haber Girişi : 12 Ağustos 2024 12:22

Varto Belediyesi'nden hizmet atağı: İlçenin çehresi değişiyor!

Varto Belediyesi'nden hizmet atağı: İlçenin çehresi değişiyor!
Varto Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçenin çehresinin gözle görülür bir şekilde değiştiği fark edildi.

 

ALPARSLAN DİYARI - Özellikle temizlik, otopark, altyapı ve bu yıl içerisinde eğitime başlayacak olan Yüksekokul gibi hizmetlerle birlikte, Varto Belediyesi'nin sunduğu hizmetler halkın takdirini kazandı.

 

DEM Parti Varto Belediyesi Eş Başkanı Gıyasettin Aydemir, yaşanabilir bir Varto için çalışmalarına hız verdiklerini belirtti ve hedefledikleri hizmetleri ilçeye kazandırmak için destek arayışında olduklarını kaydetti.

 

 

Aydemir, ilçe genelinde yapılan ve yapılması planlanan hizmetlere ilişkin olarak aciliyet arz eden işlere öncelik verdiklerini ifade ederek, "Beklentilerin çok üzerinde yapılması gereken işler var," dedi.

 

 

Yerel seçimlerin ardından göreve geldiklerini belirten Eş Başkan Aydemir, "Yapacak çok işimiz var diyerek kaynak arayışlarına başladık," dedi.

 

Aydemir, hizmetlere yönelik açıklamalarında, "Dışarıdan yabancı maddelerin girdiği, sağlığı ciddi anlamda tehdit eden su depolarının onarımlarını yaptık. 17 kilometre uzaklıktaki depolarımızı onardık. Bunun yanı sıra altyapı sorunlarımız yıllardır süregelen bir sorundu. Yollarımızı onardık, ilçemizdeki tahrip olmuş yolları düzelttik. İlçemizin temizliği konusunda oldukça hassasız, bu konuda taviz vermiyoruz. Ayrıca, ilçemizdeki park sorununu çözmek için duyarlı vatandaşlarımızın katkılarıyla çarşıya yakın bir yerde araç park alanı oluşturduk," şeklinde konuştu.

 

 

KADINLARA ÖZEL HİZMET

 

Aydemir, köylerden günübirlik gelen kadınların yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturduklarını belirterek, "Köylerden ilçe merkezimize gelen kadınlarımızın gündelik konaklama ihtiyaçları vardı. Esnaf dükkanlarında akşamı bulan mecburi bekleyişlerini çözüme kavuşturduk. Esnaflarımızın bize sağladığı bir yeri, kadınlarımızın merkezde oldukları süre boyunca rahatça kullanabilecekleri bir mekana dönüştürdük. Bu konuda tüm Varto halkını etkileyen bir konuydu. Sizlerin aracılığıyla Varto'nun güzel ve duyarlı esnaflarına teşekkürlerimi iletiyorum," dedi.

 

TEKNİK PERSONEL SIKINTISI

 

Alt yapı çalışmaları dolayısıyla Ankara ve Van'da çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirten Aydemir, bu görüşmeler sonucunda tasarruf tedbirlerine takılan hizmetleri gelecek yıllarda çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Aydemir, Varto ilçesinin imar planını çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, belediye bünyesinde çalışan personelin teknik açıdan yetersiz olduğunu ve bu alanda çözüm arayışında olduklarını ifade etti. Aydemir, "Bu ve benzeri konularla alakalı çeşitli görüşmelerimiz devam etmekte ve çözüm odaklı sonuçlar elde etmeye çalışıyoruz. İlçemizde yapmayı planladığımız çalışmalar için kaynak sıkıntısı yaşıyoruz. Kredi taleplerimiz var. Gaşkar Baba’dan beyaz su getirme projemiz var. Kaynak bulmamız halinde bu suyu ilçemize getireceğiz. 70 yıldır var olan asbest su borularını devre dışı bırakarak yeni su hatları döşemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, ilçemizdeki büyük sorunlardan biri olan sosyal tesis ihtiyacını gidermek için seferber olmuş durumdayız. 30 dönümlük bir alan üzerinde çeşitli aktivitelerin sağlanacağı tesis ve spor kompleksleri yapmayı planlıyoruz. Amaçladığımız projeler, Varto’muzun daha yaşanabilir bir ilçe olması açısından son derece önemli hizmetlerdir. Zamanla bu ihtiyaçların üstesinden gelmeye gayret edeceğiz. Bu süreçte bizi her alanda destekleyen ve güvenen tüm ilçe halkıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum," ifadelerini kullandı.

 

HABER METİN BOZKURT

Resmi İlanlar