MUŞ Haber Girişi : 26 Haziran 2024 04:11

Vali ziyaret etti, rektör müjdeyi verdi: Muş’taki çiftlik büyütülecek!

Vali ziyaret etti, rektör müjdeyi verdi: Muş’taki çiftlik büyütülecek!
Muş’ta çok sayıda öğrenciyi ilgilendiren ayrıca ildeki hayvancılık yöntemlerine de yol göstermeyi hedefleyen üniversite çiftliği ile ilgili müjde Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’dan geldi…

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve Vali Avni Çakır, üniversite yerleşkesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü tarafından kurulan uygulama çiftliğini ziyaret etti.

 

“BÜYÜTMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Ziyaret esnasında Vali Çakır, uygulama çiftliği hakkında Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican'dan detaylı bilgi aldı. Rektör Alican yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi üniversitemiz hayvancılık alanında pilot Devlet Üniversitesi olarak öne çıkıyor. Çiftliğimizde koyun, kangal köpeği, tavuk ve tavşanlar bulunuyor. Hayvansal üretim bölümü öğrencilerimiz, uygulamalı eğitimden mahrum kalıyordu. Bu çiftlik, öğrencilerimiz için önemli bir uygulama alanı oldu. İlerleyen günlerde çiftliğimizi daha da büyütmeyi planlıyoruz," dedi.

 

Çiftlik Muş için önemli bir yere sahip. Bu nedenle çiftliğin büyümesi öğrencilerin yanı sıra ilde hayvancılık faaliyetleriyle uğraşanları da dolaylı olarak etkiliyor.

 

Haber: Sevda Balkaya

Fotoğraf: MAUN

Resmi İlanlar