GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2023 19:10

Vali Gündüzöz'den 19 Mayıs mesajı

Vali Gündüzöz'den 19 Mayıs mesajı

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama mesajı yayınladı.

Gündüzöz, "19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle Milli Mücadelemizi başlattığı, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır." dedi.

Gündüzöz kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlayan bağımsızlık yolculuğu Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum ile devam etmiş en nihayetinde Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile tüm dünyaya millet olarak mücadele gücünü göstermiştir. 

19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Ancak gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.

Sevgili Gençler; binlerce şehit vererek, yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Güçlü ve saygın Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Bu vesileyle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.”

Resmi İlanlar