MUŞ Haber Girişi : 25 Ağustos 2023 16:35

Vali Çakır: Malazgirt ruhu, tarih boyunca milletin ilham kaynağı oldu

Vali Çakır: Malazgirt ruhu, tarih boyunca milletin ilham kaynağı oldu
Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, zaferin, Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden birisini olduğunu belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır, 26 Ağustos Malazgirt Zaferinin 952. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin şanlı tarihinde yeni bir dönemin kapılarını açarak Türk Milleti'nin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden birisini olan Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan ve komutanlarının üstün cesaret ve kahramanlıkları, ilim ve irfan geleneğiyle büyük bir medeniyetin temellerini atmıştır. Adalet ve merhametle devletini ihya ve inşa eden Sultan Alparslan bugün dahi tesirini hissettiğimiz dört kıtada hüküm süren kardeşliğin meşalesini yakmıştır.”

 

KUTLAMALARA DAVET ETTİ

 

Çakır şöyle devam etti: “Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu, tarih boyunca milletin ilham kaynağı olmuştur. Bu ruhu yaşamak ve genç kuşaklara aşılamak, geleceğimizin teminatı olacaktır. Aydınlık geleceğimizin mimarları olan gençlerin tarihi iyi öğrenmesini sağlayarak, tarihi bilincin canlı tutulması için Malazgirt Zaferi, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi daha birçok destansı mücadeleye layık olduğu vefanın gösterilmesi adına bu coşkuyu paylaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Sultan Alparslan ve şanlı ordusu başta olmak üzere Anadolu'yu bizlere ebedi bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnetimizi sunuyorum. Muşlu hemşerilerim başta olmak üzere tüm aziz milletimizi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde "Malazgirt Muhaberesi Tarihi Milli Parkı'nda" 26 Ağustos günü tüm dünyaya birlik, beraberlik mesajımızı vereceğimiz Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünü kutlamalarına davet ediyor, al bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalandığı bu kutsal topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde nice bin yıllar diliyorum.”


(HABER MERKEZİ)

Resmi İlanlar