MUŞ Haber Girişi : 29 Ağustos 2024 11:20

Vali Avni Çakır: 30 Ağustos milletimizin zafer ve gurur günüdür

Vali Avni Çakır: 30 Ağustos milletimizin zafer ve gurur günüdür
Muş Valisi Avni Çakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletimizin bir uyanış ve başkaldırışının zaferle sonuçlandığı bu anlamlı günün, milli bayramımız ve haklı gururumuz olduğunu vurguladı.

ALPARSLAN DİYARI-Muş Valisi Avni Çakır, 30 Ağustos’un, milletimizin şanını ve şerefini bir kez daha yücelttiğini belirtti.

 

Vali Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos, milletimizin özgürlüğe, bağımsızlığa, vatan, millet ve devlet birliğine olan inancının simgesi olarak istikbale giden yolun zaferle taçlandığı bir gündür. Bu anlamlı gün, yenilmez milletimizin ordusuyla daha da güçlendiği, bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip çıktığı önemli bir dönüm noktasıdır.”

 

Muş Valisi, milletimizin istiklal mücadelesinde olduğu gibi bugün de sahip olduğu irade, azim ve kararlılıkla topraklarımıza, değerlerimize ve bağımsızlığımıza gelebilecek her türlü saldırı ve kalkışmaları bertaraf edebilecek kudrete sahip olduğunu ifade etti.

 

Vali Çakır, açıklamasının devamında, Türkiye’nin bugün gelişmişliğinin zirvesinde bulunan sağlam yapısının, güçlü Türk devletinin birliği ve bütünlüğünün eseri olduğunu belirterek, “Bu yapı, milletimizin daha nice zaferlere ulaşacağının teminatıdır” dedi.

 

Vali Avni Çakır, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Umutlarımız, hedeflerimiz ve zaferlerimizin uluslararası temsilcileri olan tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin kahramanları olan vatan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

 

VALİLİK BASIN BÜLTENİ

Resmi İlanlar