MUŞ Haber Girişi : 22 Eylül 2023 15:27

Vakıf heyetinden Muş çıkarması: Amacımız Muş’a ve Muşluya yatırım yapmak 

Vakıf heyetinden Muş çıkarması: Amacımız Muş’a ve Muşluya yatırım yapmak 
İstanbul’da Faaliyet gösteren Muş Vakfı’ndan özel bir heyet, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muş’a geldi. Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Muş Vakfı Başkanı Eroğlu, vakfın hedeflerini anlattı.

ALPARSLAN DİYARI- Çeşitli ziyaret ve temaslar için Muş’a gelen Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (Muş Vakfı) heyeti sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelerek Muş’a geliş amaçlarını ve vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. Orhan Sami Gültekin, Ulvi Eroğlu, Cüneyt Aykan, Şener Düzener, Necip Sever, Oktay Çubukçuoğlu, Mehmet Şah Dursun, Behçet Al, Mustafa Necati Işık, Mehmet Şirin Uyanık ve Zahir Aksoy’dan oluşan heyet ilgiyle karşılandı. 

 

 

 

 

“Amacımız Muş’a ve Muşluya yatırım yapmak” diyen vakıf başkanı Ulvi Eroğlu, “İstanbul’daki çalışmalarımızın yanı sıra bizler doğduğumuz yere de hizmet etmek zorundayız. Bugün Muş Belediye Başkanımız Feyat Asya, Muş Valimiz Sayın Avni Çakır, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörümüz Mustafa Alican’ı ziyaretlerin yanı sıra Muşlu öğrencilerimiz ile bir araya geleceğiz” dedi. 

 

 

 

 

“1453 ÖĞRENCİYE ULAŞMA HEDEFİNDEYİZ”

 

60-70 öğrenciden 1453 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Muş Vakfı Başkanı Eroğlu, “Vakfın asıl amacı eğitim ve kalkınma. İki tane gaye hayalimiz var eğitim ve kalkınma üzerine. Muş Vakfı yönetiminde 11. Yılımız.  Benimde bu dönem Orhan Sami hocamızdan başkanlığı devraldım, bu dönem başkanlığımızla beraber 60 ile 70 tane öğrenci bursumuzdan 1453 hedefiyle birlikte geçtiğimiz yıl 1331 öğrenci, bu yılda gayretlerle 1453 öğrenciye ulaşma hedefindeyiz” diye konuştu.

 

“AKADEMİK KADRODAN İNSANLAR DÂHİL ETTİK”

 

Sadece burs verme amaçlı olmadıklarını söyleyen Muş Vakfı Başkanı Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sadece burs verme amaçlı değil, bu çocukların bilhassa İstanbul’da olanlarıyla hem onların adaptasyonu hususunda hem de kariyerlerini planlama hususunda ciddi manada adımlarımız var. Bu öğrencilerimize hem sertifika programları konusunda hem onlarla birlikte haftalık “Muş’tan nefes alan, Muş’a nefes vermeli”  özünü ve hissiyatını kazandırmak adına bu çocuklarımızla salı ve cumartesi günleri öğrencilerimle birlikte olma amacımız var. Bunu uzun yıllardır gerçekleştiriyoruz, bu dönem de işimize akademik kadrodan insanlar dâhil ettik. Akademik kadroda dâhil ettiğimiz kişilerden birisi Eğitim Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Behçet Al.   Eğitim Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Behçet Al hocamız ile birlikte buraya geliş amaçlarımızdan biri, sadece üniversite öğrencilerine matuf değil de aynı zamanda buradaki lise öğrencilerine de yönelikte onlara ne katabiliriz amaçlı bazı toplantılar var.”

 

“TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAKLAR”

 

“Amaçlarımızdan biri, geçen yıl 3 tane şampiyon olmuş öğrencimiz milli eğitim müdürüyle beraber bu yıl üniversite hazırlığında olan çocuklarımıza tecrübelerini paylaşacaklar, diğer amacımız mevcutta olan Muş Alparslan Üniversitesinde 130 küsur öğrencimiz var. Bu 130 küsur öğrencimizle birlikte tüm illerde bulunan öğrencilerimizle Zoom üzerinden, mevcuttaki eğitim komisyonumuz yakın ilişkilerde olacaklar. Buradaki öğrencilerimizle de bir program oluşturmak ve kariyerlerini planlamak  için buradayız.”

 

“Bir ilde ilim ve teknik, ilim zihniyetiyle yetişmiş idareci ve müteşebbis iş adamlarının bir araya gelmediği bir süreçte başarılı olabilmenin imkânı yolmadığını söyleyen Muş Vakfı Başkanı Eroğlu, “Bir ilde ilim ve teknik, ilim zihniyetiyle yetişmiş idareci ve müteşebbis iş adamlarının bir araya gelmediği bir süreçte başarılı olabilmenin imkânı yoktur. Bizde Alparslan Üniversitesiyle, Tarım İl Müdürlüğüyle ve müteşebbis iş adamlarıyla nasıl bir irtibat nasıl bir ileriye matuf projelerde beraber hareket edebilmeyi oluşturabilme hedefiyle buradayız.” 

 

Yapılan açıklamaların ardından Muş belediyesi, Muş Valiliği ve Muş Alparslan Üniversitesi'ne ziyaretlerde bulunuldu.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

Resmi İlanlar