MUŞ Haber Girişi : 13 Eylül 2024 13:13

Uyuşturucu mağduru Muşlu ailelerin umudu her geçen gün artıyor

Uyuşturucu mağduru Muşlu ailelerin umudu her geçen gün artıyor
Madde bağımlılarıyla mücadele derneği Muş Gençliği ve Uyuşturucu Derneğine olan ilgi ve güven her geçen gün artıyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Çok sayıda madde bağımlısına yönelik girişimleri olumlu sonuçlar veren bölgede ilgili alanda tüm görüşlerin başvuru noktası haline gelen dernek başkanının almış olduğu inisiyatiflerin yanı sıra merkez yapısı Muş, faaliyet alanı ayrım gözetmeksizin tüm ülke sınırları olan bu derneğe son bir ayda 5 ayrı aile destek için başvuru yaptı, çocuklarının uyuşturucu kullanımından kurtulması için yardım istedi.

 

Derneğe destek başvurusunda kapılarını sonuna kadar uyuşturucu mağduru muhtaç ailelere açtıklarını belirten Dernek Başkanı Alparslan Bingöl, Muş gençliği ölmesin yaşasın istiyoruz dedi.

 

 

Muş gençliği uyuşturucu ile mücadele derneği Başkanı Alparslan Bingöl ilimizde  bir ay içerisinde derneğe aile büyüklerinin müracaatıyla 5 madde bağımlısına el uzattıklarını belirtti.

 

 

 

Bingöl açıklamalarında şunları kaydetti.

 

“Son 1 aydaki 5 kişilik müracaat eden kişi sayısına yönelik 3 kardeşimiz İstanbul’da ilaçsız tedavide yatmaktadırlar. Tedavileri iyi gidiyor. Hem Aileleri mutlu hem de kendileri. Bizler ilimizde en faydalı hizmetlerden birini  yapmaktayız. İnsan yaşamıyla birinci derece varlık gösteren mücadelemiz aynı kararlılık ve istekle devam edecektir. İlimizin en büyük sorunu Muş gençliğidir, madde bağımlılığıdır top yekün mücadele etmek gerekiyor. Kastımız ve talebimiz bu amaçta ciddi ve somut adımlar atılmalı afiş , broşür, seminerlerle sosyal sorumluluk bilinci tüm halkımıza aşılanmalıdır. El birliğiyle bağımlı olan kardeşlerimizi bataklıktan çekip almamız gerekiyor, ilgi alaka göstermemiz lazım. Dışlanmış yapıya olan inanç ve tutsaklıklarını üzerlerinden atılmasını sağlamalı şefkat varlığını göstermekten kendimizi alı koymamalıyız. Dışlanmış insan dışarıda her türlü sıkıntıya maruz kalabilir. Bizimde bu batakta olan insanlara izleyici kalmamalıyız. Onlarında geçmişte güzel hayatları uyuşturucuyu tanımayan bilmeyen hayatları vardı. Bir şekilde bu illetin kurbanı oldular. Kime neyin uğrayacağını bilemeyiz. Bilinçli toplumda çözüm yoluna gidebilir rakamsal yoğunluğu en aza indirebilmek adına toplum olarak el birliği mücadele edebiliriz. Gençlerimizin karanlık sokaklara kurban edilmesine seyirci kalmayalım. Bu kardeşlerimizin sokaklardaki hikayelerinin sonu ya ölüm yada cezaevi oluyor. Ailelerimizden ricamız bir evde bağımlı varsa aile hepsi bağımlıdır. Konuya bireysel bakmayalım lütfen. Bizler Muş gençliği uyuşturucu ile mücadele derneği olarak Muş gençliğin uyuşturucuya kurban etmek istemiyoruz. İlimizde tatsız olayların önüne geçiyoruz. Bunun beyindeki bir hastalık olduğunu söylüyoruz, el birliği ile kurtarabiliriz, bağımlılık mücadele günün 24 saatini kapsayan bir durumdur. İlimizde ailelerimizin ve Muş gençliğinin umudu olan derneğimiz yapmış olduğumuz güzel hizmetlerle tüm hakkımız tarafından takdirle karşılanıyor olması da bize geri dönüşlerin bu amaçta olması bizi huzurlu kılmakta ve mücadele azmimize istikrar sağlamaktadır. Biran önce ilimizde Muş gençliği uyuşturucu ile mücadele derneği bağımsız yaşam merkezi kurulmasını diliyoruz. Tüm Muş halkından bu amaçta bizlere destek olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.”

 

HABER MERKEZİ

 

 

Resmi İlanlar