MALAZGİRT Haber Girişi : 13 Mart 2024 10:55

Ünlü tarihçiden dikkat çeken Malazgirt ve Kudüs açıklaması: Alparslan oradan geri döndü!

Ünlü tarihçiden dikkat çeken Malazgirt ve Kudüs açıklaması: Alparslan oradan geri döndü!
Tarihçi ve Yazar Talha Uğurluel’den dikkat çeken bir Malazgirt değerlendirmesi geldi. Tanınmış tarihçi Alparslan’ın Malazgirt için Kahire kapısından geri döndüğünü ifade etti. İşte ayrıntılar…

ALPARSLAN DİYARI- Tarihçi ve yazar Talha Uğurluel, Malazgirt Zaferi'yle ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Uğurluel, Selçukluların Malazgirt'ten sonra Anadolu'daki hakimiyetlerini pekiştirdiklerini ve kısa sürede Kudüs'ü de fethettiklerini belirtti.

 

Uğurluel'in açıklamasına göre: Selçuklular, Malazgirt Zaferi'nden 2 yıl sonra Alparslan'ın emriyle Atsız Bey komutasındaki bir orduyu Kudüs'ü kurtarmak için gönderdiler. 1073 yılında gerçekleştirilen bu sefer başarıyla sonuçlandı ve Kudüs, Büyük Selçuklu Devleti'nin egemenliğine girdi.

 

KAHİRE’DEN GERİ DÖNDÜ

 

Kudüs, 1098 yılına kadar Selçukluların yönetiminde kaldı. Alparslan, Malazgirt Zaferi'nden sonra Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in gönderdiği mektup üzerine Kahire Kapısı'ndan geri döndü. Uğurluel, “Selçuklular, Malazgirt Zaferi'nden 2 sene sonra Alparslan'ın emriyle Atsız Bey, gidip Kudüs'ü kurtarmıştır. 1073’ten 1098’e kadar Kudüs, Büyük Selçuklunun Kudüs’üdür. Alparslan, Kahire kapısından Romen Diyojen’in mektubundan sonra Malazgirt zaferi için geri dönmüştür.” dedi.

 

Uğurluel'in bu değerlendirmesi, Malazgirt Zaferi'nin sadece Anadolu'yu değil, Ortadoğu'nun siyasi dengesini de kökten değiştirdiğini gösteriyor. Selçukluların Kudüs'ü fethi, İslam dünyası için büyük bir zafer olarak karşımıza çıktı.

 

 

"ÖZEL HABER: VEYSEL EŞİN"

Resmi İlanlar