MALAZGİRT Haber Girişi : 28 Aralık 2022 09:53

Ünlü Ressam Saruhan Yaman 3. Ölüm Yıldönümünde rahmet ile anıldı 

Ünlü Ressam Saruhan Yaman 3. Ölüm Yıldönümünde rahmet ile anıldı 

Ünlü Ressam Saruhan Yaman 3. Ölüm Yıldönümünde rahmet ile anıldı 

Muş Malazgirtli olan ve bölgede tanınmış ressam Saruhan Yaman tedavi gördüğü Van’da 26 Aralık 2019 yılından yaşamını yitirmişti. 

Yediden yetmişe herkesin kalbinde taht kuran usta sanatçı Saruhan Yaman memleket sevdalısıydı. Yaman ardında, çok sayıda Malazgirt ve Muş’la ilgili özel tarihi eserler bıraktı. 

Bölgede yaptığı tarihi resimler ile tüm Türkiye’de tanınan ressam Saruhan Yaman, ölümün 3. yılında unutulmadı. 

Malazgirt Tarihinin ve Kültürün Fırçası Değerli Ressamımız Saruhan Yaman bizlere tarihi nitelikte bir arşiv bırakmıştır. Bölgenin Tarihini yaşamını, kültürünü, coğrafi güzelliklerini, doğasını anlatan   muhteşem eserleriyle bizlere sanatıyla ölümsüz eserler bırakmış, Malazgirt ve Bölgede gönüllerde iz bırakmıştır. Özelikle Ülkemizin birçok şehrinde karma sergiler açmış Malazgirt'i eserleriyle sanatıyla tanıtmıştır. İlçemize gelen Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar, Bakanlar olmak üzere otuz yıla yakın eserleriyle İlçenin Tarihini ve Kültürünü tanıtmış ve değerli katkılarıyla Sanatıyla, fırçasıyla hizmet vermiştir.  

"Malazgirt’i resimler ile dünyaya tanıttı" 

Malazgirt sevdalısı olan Ressam Saruhan Yaman aynı zamanda Uluslararası Turizm ve tanıtım fuarlarında eserleriyle İlimizi tanıtmış ve katkı sağlamıştır. Tarihi Malazgirt ilçesini resimleri ile tüm dünyaya tanıtmıştır. Malazgirt tarihi dünyaya tanıtan ressamımızın zamansızca ayrılışı Malazgirt halkında derin bir üzüntüye sebep olmuştu. Surların Kadim Şehrinde, Kutsal Topraklarda Ressam Saruhan Yaman'ın Fırçasının izleri kalmıştır. Saruhan Yaman’ı Rahmetle ve Özlemle anıyoruz.  

Malazgirt basını olarak bizleri her platformda başarılı bir şekilde tanıtan merhum Ressam Saruhan Yaman'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânın cennet olsun inşallah Saruhan Yaman... 

Resmi İlanlar