GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 24 Ekim 2023 12:30 Haber Girişi : 24 Ekim 2023 11:52

Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?

Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?
Kış aylarının yaklaşması, havaların serinlemeye başlamasıyla doğalgaz yeniden gündeme geldi. Seçim müjdesi olarak Başkan Erdoğan tarafından duyurulan ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023 araştırmaları hız kazandı.

ALPARSLAN DİYARI-20 milyona yakın doğal gaz abonesini yakından ilgilendiren gelişme ile ilgili detaylar havaların soğumaya başlaması ile araştırılıyor. Peki, 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi, ne zamana kadar, uzatıldı mı? 

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde ücretsiz doğalgaz müjdesi vermiş, aylık 25 metreküpe denk gelen doğalgazın 1 yıl boyunca faturalardan düşüleceği belirtilmişti. Ekim ayının gelmesi ve doğalgaz kullanımının artmasıyla beraber konuyla ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte "Bedava 25 metreküp doğal gaz faturası uygulaması bitti mi, ne zaman bitiyor? 25 metreküp doğalgaz faturası ne kadar süre ücretsiz olacak?" soruları yanıt arıyor. Peki, 25 metreküp doğalgaz ne kadar, kaç TL? İşte, ücretsiz 25 metreküp doğal gaz uygulaması son tarih ve tüm gelişmeler…

 


25 METREKÜP ÜCRETSİZ DOĞALGAZ KAMPANYASI DEVAM EDİYOR MU?

 


Kış aylarının yaklaşması, havaların serinlemeye başlamasıyla doğalgaz yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda açıklanan karara göre; 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı vatandaşlara ücretsiz doğalgaz olarak verilecek. Doğalgaz kullanıcılarına gönderilecek faturada doğalgaz kullanımı 25 metrekübü geçmemiş ise aboneler hiçbir ücret ödemeyecek.

 


HABER MERKEZİ

 

 

Resmi İlanlar