MALAZGİRT Haber Girişi : 11 Eylül 2023 11:56

Turşuluk kavun için herkes Muş, Bulanık ve Malazgirt’e akın ediyor! Çuval fiyatı belli oldu…

Turşuluk kavun için herkes Muş, Bulanık ve Malazgirt’e akın ediyor! Çuval fiyatı belli oldu…
Muş’ta yetiştirilen turşuluk kavunlar için çevre illerden gelerek kente yolu düşen vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Tadıyla kış sofralarının vazgeçilmezi olan kavunun namı da her geçen gün yayılıyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Turşuluk kavun tezgâhlarda yerini aldı. Muş’un Bulanık ilçesi Balotu köyünden ekimi yapılan kavun Malazgirt ilçesinde traktör römorklarında satışa sunuluyor. Muş ve bölgesinde satışı yaygın olan ürün, uygun fiyatıyla da çevre il ve ilçelerden de müşteri çekiyor.

 

 

Halk arasında çok sevilen Balotu kavunu, yetiştirme tarzına göre çok uzun zaman zaman raflarda kalabiliyor. Malazgirtli vatandaşlar Balotu kavununu hem yemek için hem de turşu yapmak için çok tercih ediyorlar. Vatandaşlar ayrıca bu kavunu çuvallar ile alıp evlerinin kilerlerinde kış için saklıyor. 

 

BALOTU KAVUNU İLE TURŞU HAZIRLIĞI BAŞLADI

 

 

Malazgirt ilçesinde kış ayları hazırlığı Eylül ayında başlıyor. Turşu hazırlığına giren vatandaşlar kornişon, salatalık, turşuluk süs biberi, acı biber, kornişon, acur ve turşunun olmazlarından biride kavun alıp turşu kurmaya başlıyorlar.

 

Balotu köyünden gelip ilçede kavun satan esnaflarından Adem Avcı, “Turşuluk kavun ürünlerimizi satmaya başladık. Turşuluk kavuna olan talep iyi durumda. Ürünlerimizin tamamıyla yerli üretimdir. Kavunlarımızın tohumu bile kendimiz hazırlıyoruz. O yüzden kavunlarımız turşuluğa çok iyi gidiyor. Asla bozulmuyor.” dedi.

 

 

BİR ÇUVALI KAVUN 100 LİRA

 

Vatandaşlar ise, “Bir çuval kavunu yüz liraya alıyoruz. Buradan aldığımız kavunlardan çok güzel turşu tutuluyor. Turşuluk kavunlarımızla turşu yapıp, kış aylarında tüketiyoruz.” dedi.

 

 

Haber: İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar