SPOR Düzenleme Tarihi : 04 Ocak 2024 19:36 Haber Girişi : 05 Ocak 2024 03:30

Türkiye taraftarlık raporu açıklandı! Muş’ta en çok hangi takımın taraftarı var?

Türkiye taraftarlık raporu açıklandı! Muş’ta en çok hangi takımın taraftarı var?
Dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu tarafından Türkiye taraftarlık raporu açıklandı. 

ALPARSLAN DİYARI-Türkiye’deki futbolseverlerin sosyo-kültürel alışkanlıkları, taraftarlık tercihleri ve dijital eğilimlerini öğrenmek üzere geçtiğimiz futbol sezonunda yaptığı geniş kapsamlı araştırma sonuçlandı. 50 bine yakın futbolseverin soruları yanıtladığı anket, bugüne kadar yapılan futbol araştırmaları arasında en geniş katılımlı bilimsel araştırma yöntemi oldu.

 

 

Taraftarlık Anketi’nde “Taraftar olduğunuz takım hangisi?” sorusuna verilen yanıtlar arasında “Galatasaray” ilk sırada yer aldı. 81 ilin 60’ında Galatasaray en çok desteklenen takım olurken, sarı-kırmızılıları 17 ildeki birincilik ile Fenerbahçe takip etti.

 


MUŞLULAR BAKIN EN ÇOK HANGİ TAKIMI DESTEKLİYOR?


Yapılan anket sonuçlarına göre Muşluların  %40’ı Galatasaray, %32’si Fenerbahçe ve  %21’i ise Beşiktaş’ı desteklediklerini söylediler.

 

 

İSTANBUL'DA GALATASARAY, İZMİR'DE FENERBAHÇE LİDER


Türkiye’nin birçok ilinde taraftarlık oranlarıyla da kendini gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabette, İstanbul ilinde yüzde 38,9 oranla Galatasaray birinci olurken, İzmir’de yüzde 34,3 oranla Fenerbahçe birinci oldu. Taraftarların yarısı takım tercihlerinde kimsenin etkisi altında kalmadığını belirtti.

 


Ankete katılan taraftarlar arasında “Takım tutma tercihinizi hangi faktörler etkiledi?” sorusuna taraftarların yarısı “Hiç kimse” yanıtı verdi. Taraftarların yüzde 29,4’u takım tutma tercihlerinde aile içindeki bireylerin etkili olduğunu işaretlerken, arkadaş çevresi diyenler yüzde 8,8 ile üçüncü sırada yer aldı.

 

 


“HABER MERKEZİ”


 

Resmi İlanlar