SPOR Haber Girişi : 01 Temmuz 2024 09:46

Türkiye Spor Tırmanış Şampiyonası'nda Muşlu sporculardan büyük başarı!

Türkiye Spor Tırmanış Şampiyonası'nda Muşlu sporculardan büyük başarı!
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen ve olimpik spor dallarından biri olan spor tırmanış büyükler, gençler, küçükler hız Türkiye Şampiyonası, 29-30 Haziran 2024 tarihlerinde Muş'ta yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Şampiyona, ülkemizin dört bir yanından gelen sporcuların kıyasıya mücadelelerine sahne oldu.

 

 

MUŞLU SPORCULARIN BÜYÜK BAŞARILARI

 

Muş ilimizi temsilen katılan sporcularımız, şampiyonada gösterdikleri üstün performanslarla göz doldurdu. İşte başarı elde eden sporcularımız ve dereceleri:

 

Hasan Mensur Aslan: Büyükler erkek kategorisinde Türkiye 2.si.

Süleyman Vural: Küçükler A erkek kategorisinde Türkiye 2.si.

Ramazan İnanç: Büyük erkek kategorisinde Türkiye 5.si.

Yusuf Çalışkan: Büyük erkek kategorisinde Türkiye 12.si.

Azra Taş: Küçük B kızlar kategorisinde Türkiye 5.si.

Muhammed Ali Çıtanak: Küçük D erkekler kategorisinde Türkiye 4.sü.

 

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Muş il temsilcisi Mehmet Çağlayan, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sporcularımızı kutluyor, başarılar diliyoruz. Bu şampiyona, gençlerimizin ve çocuklarımızın sporla ilgilenmelerini teşvik etmek açısından büyük önem taşıyor. Muş ilimizdeki bu başarılar, gelecekte daha büyük başarılara imza atacağımızın bir göstergesidir."

 

Çağlayan, ayrıca sporcuların ailelerine ve antrenörlerine teşekkür etti. "Bu başarıda sporcularımızın özverili çalışmaları kadar, ailelerinin ve antrenörlerinin de büyük payı var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum," dedi.

 

Sporcuların elde ettiği bu başarıların, Muş'ta sporun ve sporcuların desteklenmesi konusunda önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Gelecekte daha fazla sporcunun yetişmesi ve daha büyük başarılar elde edilmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

 

Türkiye Spor Tırmanış Şampiyonası'nda elde edilen bu başarılar, Muş ilinin spor alanındaki potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Muş ilimizde sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için desteklerimizi sürdüreceğiz.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar