SPOR Haber Girişi : 29 Haziran 2024 20:18

Türkiye Şampiyonası Muş’ta başladı! 10 ilden 86 sporcu katılıyor

Türkiye Şampiyonası Muş’ta başladı! 10 ilden 86 sporcu katılıyor
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan Spor Tırmanış Büyükler, Gençler ve Küçükler Hız Türkiye Şampiyonası Muş’ta başladı.

ALPARSLAN DİYARI- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine kazandırılan birçok tesis yatırımı meyvelerini vermeye devam ediyor. Olimpiyat standartlarında ve Türkiye’deki sayılı tırmanma duvarlarından biri olan Muş tırmanma duvarı, bu önemli şampiyonaya ev sahipliği yapıyor.

 

Muş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle başlayan şampiyona, 2 gün sürecek ve 10 ilden 39 kız, 47 erkek olmak üzere toplam 86 sporcu katılacak. Büyükler kategorisinde yarışan sporcular, olimpiyat kotası alabilmek için mücadele edecekler.

 

 

Açılış törenine Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mehmet Çağlayan ile sporcu ve antrenörler katıldı.

 

 

 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK"

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, törende yaptığı konuşmada, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarı diledi ve Muş’un misafirperverliğine vurgu yaptı. Taşdemir, “Olimpik branş olan spor tırmanış yarışlarına katılmak üzere Anadolu’nun kapısı olan Sultan Muhammed Alparslan’ın bize emanet ettiği ilimizde siz değerli antrenör ve sporcuları ağırlamaktan memnun olduk. Tırmanma duvarının Muş’ta olması, sporcu yetiştirme konusunda çok önemlidir” dedi.

 

 

 

"10 İLDEN 86 SPORCU KATILIYOR"

Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mehmet Çağlayan, konuşmasında, “Türkiye Dağcılık Federasyonumuzun 2024 yılı faaliyet programında yer alan olimpik spor dalı spor tırmanış büyükler, gençler, küçükler hız Türkiye Şampiyonası ilimizde gerçekleşecektir. Yarışmanın ilimizde yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ederim. Yarışmaya 2 idareci, 16 hakem, 3 teknik eleman ve 10 ayrı ilden 39 bayan, 47 erkek sporcu olmak üzere 86 sporcu katılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Çağlayan, spor tırmanışının speed, boulder ve lider olmak üzere 3 disiplinden oluştuğunu belirterek, bugün gerçekleştirilen yarışmanın speed disiplini olduğunu ve seyir zevkinin yüksek olduğunu söyledi.

 

ŞAMPİYONA HEYECANI

 

İki gün sürecek olan şampiyonada sporcular, olimpiyat kotası almak için kıyasıya yarışacaklar. Muş’ta ilk kez düzenlenen bu önemli organizasyon, şehirde büyük bir heyecan yarattı.

 

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu'na, bu önemli şampiyonayı Muş’a kazandırdıkları için teşekkür ediyor, tüm sporculara başarılar diliyoruz.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar