KORKUT Haber Girişi : 27 Haziran 2024 02:10

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen arıcıların yüksek bal verimi için Muş’taki tercihleri belli oldu!

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen arıcıların yüksek bal verimi için Muş’taki tercihleri belli oldu!
Muş Ovası'nın verimli toprakları ve zengin bitki örtüsü, arıcılar için adeta bir cennet vadederek her yaz aylarında Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen birçok arıcıyı kendine çekiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Verimli Muş Ovası ile Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Muş iline yaz aylarında çok sayıda arıcı geliyor. Bal veriminin yüksek olduğu Muş’ta arıcılar kentin 4 bir yanını adeta mesken edindi. Bitki florasının zenginliği sağlıklı ve kaliteli bir bal elde edilmesini sağlıyor. 

 

Muş’ta birçok noktada olan arıcıların özellikle Korkut ve Bulanık ilçeleri arasındaki florası zengin bölgeyi tercih etmesi gözlerden kaçmadı. Güzergah boyunca görülen çok sayıda arıcı sezon boyu bölgede bal üretimi yaparak geçimlerini sağlıyor. 

 

KORKUT VE BULANIK ARASINDA MEKİK DOKUDULAR

 

Bölgenin sunduğu yüksek bal verimi, Muş'u Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri haline getiriyor. Arıcılar, Muş'un dört bir yanında konaklayarak, bölgenin endemik bitkileri ve çiçekleri ile beslenen arıların ürettiği lezzetli ve kaliteli baldan bolca faydalanıyorlar. Özellikle Korkut ve Bulanık ilçeleri arasındaki bölgenin zengin florası, arıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. 

 

Bu güzergah boyunca konumlanmış çok sayıda arı kovanı, sezon boyunca arıcılara geçim kaynağı sağlıyor. 

 

MUŞ’TA DOĞAL BAL ÜRETİMİ ARTIYOR

 

Muş balının en önemli özelliği ise, bölgenin kendine özgü bitki örtüsü sayesinde farklı lezzetlere ve aromalara sahip olması. Bu da Muş balını, hem yerel halk hem de Türkiye'nin diğer bölgelerinden gelen bal severler için oldukça cazip kılıyor.

 

Haber: Veysel Eşin

 

Malazgirt’te 1990-2000’li yılların futbol ruhu özlendi!

 

Muş’un dikkat çeken ilçesinde inşaat patlaması: Şehirleşme hız kazandı!

 

 

Resmi İlanlar