MUŞ Haber Girişi : 14 Haziran 2024 10:52

Türkiye’de sadece 4 ilde görülüyor:Bunlardan biri de Muş

Türkiye’de sadece 4 ilde görülüyor:Bunlardan biri de Muş
Türkiye’de sadece 4 ilde görülüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye’de sadece 4 ilde yaşadığı bilinen ve yüksek rakımdaki alanlarda uçan Çokgözlü Diana Mavisi (Polyommatus Diana) kelebeğini görüntülemek için kilometrelerce yol kat eden kelebek gözlemcileri, 2 bin 150 rakımdaki Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Sütey Yaylası’nda kelebeği görüntülemenin sevincini yaşadı.

 

 

 


İklim özellikleri, zengin florası, yüksek rakımı ve eşsiz doğasıyla çok sayıda canlıya ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası, birçok bitki çeşidinin bir arada bulunduğu doğada, yüzlerce kelebek türünü de barındırıyor. Türkiye’de tespit edilen 400 dolayında kelebek türünden 230’una yaşam alanı sunan havza, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan endemik türlerle doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

 


EN ÇOK GÖRÜLEN İLLERDEN BİRİ DE MUŞ

 


Türkiye’de şimdiye kadar sadece 4 ilde görülen Çokgözlü Diana Mavisi (Polyommatus Diana) kelebeği Muş ovasında da yaşıyor. Muş ovasının zengin coğrafyasının ev sahipliliği yaptığı ender kelebek türünü görenler bu anları ölümsüzleştirmek için kameralarına sarılıyor. Muş ovası zenginliği ile her gün farklı bir güzelliği kabul etmeye ve canlılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

 

 

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar