VARTO Haber Girişi : 30 Temmuz 2024 04:07

Türkiye bu lezzetin peşinde: Sadece Malazgirt ve Varto’da bulunuyor!

Türkiye bu lezzetin peşinde: Sadece Malazgirt ve Varto’da bulunuyor!
Muş’ta özellikle Malazgirt ve Varto’daki alabalık tesisleri lezzetlerinin yanı sıra sağlıklı bir besin değerine sahip olması açısından da Türkiye’nin peşinde olduğu lezzetler arasında yer alıyor. Muş’ta ise daha çok Malazgirt ve Varto’da bulunuyor….

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un berrak sularında yetişen alabalık, eşsiz lezzeti ve yüksek besin değeriyle Türkiye'nin yeni gurme lezzeti olmaya aday. Özellikle Malazgirt ve Varto ilçelerindeki alabalık tesisleri, temiz doğa ve geleneksel üretim yöntemleriyle yetiştirilen alabalıklar sayesinde büyük ilgi görüyor.

 

 

Malazgirt’in yanı sıra Varto’da bulunan alabalık tesisleri özellikle yaz aylarında ilgi görüyor. İlçeye bağlı Beşikkaya Köyünde Alabalık Üretimi yapan tesisi ziyaret eden Muş Valisi Avni Çakır, tesiste yürütülen çalışmalar hakkında işletme sahibi Abdurrahman Baltaş'tan bilgi aldı.

 

MUŞ ALABALIĞININ FAYDALARI

 

Muş alabalığı, omega-3 yağ asitleri, protein ve vitaminler açısından oldukça zengin. Bu nedenle hem sağlıklı beslenmek isteyenler hem de lezzet arayanlar için ideal bir seçenek. Tesislerde taze olarak tüketilebildiği gibi, dumanlı veya ızgara olarak da hazırlanabiliyor.

 

Muş alabalığı, sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da tanıtılmayı hak ediyor. Bölgedeki tesisler, turizm altyapılarını güçlendirerek daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.

 

B12 VİTAMİNİ DEPOSU

 

Alabalık özellikle EPA ve DHA adı verilen omega-3 yağ asitleri bakımından zengin. Bu yağ asitleri, kalp sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarını iyileştirir, iltihaplanmayı azaltır ve göz sağlığını korur. B vitaminleri açısından zengindir özellikle B12 vitamini içeriği yüksek.

 

Haber: Veysel Eşin

 

 

Muş'un kalbinde bir mucize: Varto hızır çeşmesine Vali Çakır’dan anlamlı ziyaret!

 

Kars'ta ilginç ameliyat: Kaburgasından alındı, rahat nefes almasını sağladı!

 

Beşiktaş, Süper Kupa mesaisine başladı

 

Rektör Alican’dan KYK çıkarması: Muş’un ilçelerine yeni yurtlar geliyor!

 

 

Resmi İlanlar