MUŞ Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 09:42

Türk Kızılay’ı Muş Şubesi: Bağışçı ve gönüllülerimizle büyük bir aileyiz

Türk Kızılay’ı Muş Şubesi: Bağışçı ve gönüllülerimizle büyük bir aileyiz
Türk Kızılay’ı Muş Şube Başkanı Faik Aktaş, Muş Kızılayı’nın olası afetlere ve her türlü ihtiyaca karşı her zaman hazır durumda olduğunu belirterek, "Türk Kızılay’ı bağışçı ve gönüllüleri ile büyük bir ailedir," dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Aktaş, Kızılay’ın arkasında duran halkın desteğinin önemine vurgu yaparak, “Bizi ardında her zaman büyük bir güç olarak gören halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz hep birlikte varız,” ifadelerini kullandı.

 

 

ZİYARET VE BASINA MESAJLAR

 

Kızılay Muş Şubesi’nde, eski Kadın Kolları Başkanı ve mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Ağa’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Şube Başkanı Aktaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basının önemine dikkat çeken Aktaş, gazetecilere başarı dileklerinde bulunarak Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

 

2024 YILI ÇALIŞMALARI

 

Aktaş, “2024 yılı çalışmalarımız güzel geçiyor. Sahadayız, vatandaşlarımızın yanındayız, çalışmalarımızı anlatıyoruz. Bağışçılarımızın katkıları bizim için son derece önemli. Kurumumuzun değerlerini ve menfaatlerini korumaya çalışıyoruz dedi ve Kızılay’ın toplumsal dayanışmayı sağlamak, yoksul ve muhtaç insanlara yardım ulaştırmak gibi önemli görevler üstlendiğini belirtti.

 

 

AFETLERDE VARLIĞIMIZ ÖNEMLİ

 

Türk Kızılay’ının afet müdahale ve lojistik sistemleriyle dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden biri olduğunu vurgulayan Aktaş, "Muş Kızılay’ı olarak doğal afetlerde hiçbir şeyi kuruma fatura etmediklerini, desteklerin bağışçılarla sağlandığını belirterek şükürler olsun ki sağlanan gönül köprüleri ile bağışcılarımız aracılığıyla olumlu sonuçlar alıyoruz. Kızılay bizim için emanettir" şeklinde konuştu.

 

HALKIMIZIN DUYARLILIĞI TEŞEKKÜR EDİLECEK DÜZEYDE

 

Bağışlar konusunda özellikle kan bağışı noktasında Muş’un iyi bir yerde olduğunu belirten Aktaş, vatandaşalra  duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Aktaş ayrıca “Afet ve lojistik destek bakımından olağanüstü acil durumlarda 7 ayrı ile bakabilecek şekilde her türlü müdahaleye hazırız,” dedi.

 

GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRI

 

Açıklamalarında, gönüllü ve bağışçıların önemine değinen Aktaş, Kızılay’a katılmak isteyen herkesin internet üzerinden başvuru yapabileceğini belirtirken “7’den 70’e tüm vatandaşlarımız Kızılay’ın gönüllü üyeleri olabilir,” sözleriyle destek çağrısını bir kez daha  yineledi.

 

ÖZEL HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar