MUŞ Haber Girişi : 12 Kasım 2023 16:12

Turan Teşkilatı: Muş’un tarihinin iyi araştırılması halinde dünyada marka şehir olacak

Turan Teşkilatı: Muş’un tarihinin iyi araştırılması halinde dünyada marka şehir olacak
Muş Kültür Derneği’nin elde ettiği iddia edilen fotoğrafları paylaşan Turan Teşkilatı, Muş’un tarihinin iyi araştırılması halinde dünyada marka şehir olacağını ifade edildi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Turan Teşkilatı Genel Merkezi, binlerce yıllık tarihe sahip Türklerin, Anadolu’ya geliş tarihinin 1071 yılı ile sınırlandırmanın yanlış olduğunu belirtti.

 

 

Muş Kültür Derneği’nin elde ettiği dokümanları paylaşan ve Muş ilinde bulunan eserlerin Türk tarihinin binli yıla sığmayacak kadar eski olduğunu ifade eden Turan Teşkilatı, sosyal paylaşımından yaptıkları açıklamada Türk tarihine yeni ufukların açılmasının sağlandığını kaydetti. Kısa küçük notların haberleşmesinden sonra Muş ilinde tarihe ışık tutacak önemli eserlerin bulunması bekleniyor.

 

 

Turan Teşkilatı Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kıymetli üyelerimiz şu an tarihi bir fotoğrafa tanıklık ediyorsunuz. Muş il sınırları içerisinde bulunan ve İskitlere/Saka (Türk Uygarlığı) ait olan en az 10 bin yıllık bu lahit mezar Türkiye tarihini baştan sona değiştirecek öneme sahip. Zira art niyetli kişi ve kesimlerce yapılan ‘Türkler 1071′ de Anadolu’ya geldi’ algısını yerle bir ediyor. 1000 yıla sıkıştırılmaya çalışılan tarihi ve kötü misafir, istilacı imajını bu gibi kanıtlar yok ediyor. Biz, ‘Muş’a ait değerler gün yüzüne çıkarılsa, Muş’un tarihine, doğasına gereken önem gösterilse Muş dünyada marka şehir olur’ diye boşuna demiyoruz. Buyurun işte size kanıtlardan biri.”

 

HABER: KADER AKÇİL

Resmi İlanlar