MUŞ Haber Girişi : 06 Temmuz 2023 00:36

TÜED Muş Şube Başkanı Murat Arık'tan emekli maaşı tepkisi: Asgari ücretin 3 bin 902 lira altında

TÜED Muş Şube Başkanı Murat Arık'tan emekli maaşı tepkisi: Asgari ücretin 3 bin 902 lira altında
TÜED Muş Şube Başkanı Murat Arık, TÜİK'in sokağa çıkarak, gerçek enflasyonu görmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Muş Şube Başkanı Murat Arık, TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı rakamlarının gerçeğin çok uzağında olduğuna vurgu yaparak; "Bizlere neden sokağa çıkıp tepkinizi göstermiyorsunuz, diye soruyorlar. Emekli her gün sokakta, çarşıda, pazarda hayatın gerçeğini yaşıyor. Artık biraz da TÜİK'in sokağa çıkması lazım. Çarşı pazar enflasyonunu, kira artışlarını görmesi lazım. Gerçeklerle yüzleşmesi lazım" dedi.


ZAMDAN ÖNCE VERGİ AÇIKLAMAK ŞIK OLMADI...

 

Emekli aylıklarına yapılacak zamların ve refah payı iyileştirmelerinin açıklanmasından önce, vergilere yapılan zamların açıklanmasının da şık olmadığını ifade eden Arık yaptığı açıklamada, asgari ücretin 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 34 artışla net 11 bin 402 lira olarak uygulanacağını anımsattı.

 

Aralık 2002’de 184 lira olan asgari ücretin aradan geçen 21 yılda yaklaşık 62 kat arttığını dile getiren Arık, “Aynı tarihte 257 lira olan en düşük işçi emeklisinin aylığı sadece 29 kat artırıldı. 2002’de asgari ücret, en düşük işçi emeklisi aylığının yüzde 71.5’ine denk gelirken, bugün en düşük işçi emeklisi aylığı, asgari ücretin oldukça altında. Bu rakamlar, emekli aylıklarının zaman içinde nereden nereye geldiğini net bir şekilde gösteriyor” dedi.

 

Arık, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olarak uygulandığını anımsatarak, bu rakamın yeni asgari ücret rakamının 3 bin 902 lira altında kaldığına dikkati çekti

Resmi İlanlar