SAĞLIK Haber Girişi : 20 Ağustos 2024 08:38

Toplum sağlığı için Kızılay’dan önemli adım: Muş şubesinde eğitici program

Toplum sağlığı için Kızılay’dan önemli adım: Muş şubesinde eğitici program
Türk Kızılay'ı tarafından halk sağlığı çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla yeni bir proje başlatıldığı açıklandı.

ALPARSLAN DİYARI- Proje kapsamında Türk Kızılayı Muş İl Şubesinde şube yönetim ve personellerine kapasite geliştirme programı eğitimi verildi.

 

 

Düzenlenen programda eğitimler Halk Sağlığı ve Psikososyal Hizmetler Direktörlüğü ve Türk Kızılay Bölge Afet Merkezi’nden toplam 5 kişilik bir ekip tarafından verildiği belirtildi.

 

 

İlk yardım, psikolojik ilk yardım, psikososyal destek ve toplum sağlığı alanlarında yer alan 22 Kızılay gönüllüsüne yönelik sunulan programın olumlu geçtiği kaydedildi.

 

 

İlk yardım kapsamında kanamalar, çalışanlar ve gönüllülere psikososyal destek kapsamında öz bakım ve stres yönetimi, toplum sağlığı kapsamında da sağlıklı yaşam konularına ilişkin bilgiler aktarıldı. Programın yapılış amacına ilişkin olarak özellikle Kızılay gönüllülerinin  belirtilen konularda il çapında topluma yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürütebilecekleri bildirildi.

 

 

SAĞLIKLI YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLİRKEN, DAVRANIŞ BİÇİMLERİNE VURGU YAPILDI

 

Programda verilen eğitimlere yönelik Kızılay Muş şubesi tarafından yapılan bilgilendirme, sağlıklı beslenmenin toplum üzerindeki etkilerinin ağırlıkta konu edildiği programda sağlıklı yaşama dair obezitenin önlenmesi, çocukların fasfood tarzı yiyeceklerden kaçınmalarının sağlanması, ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı ve diniç bir vucücutta sağlıklı kalınabilinmesi,hareketli yaşamın faydaları, mevye sebze yemenin insan vucudu üstündeki etkileri,alkol ve sigara konusunda uzak durulması yönünde bilgiler,çocuk ve gençlerin belirtilen hususlara ilişkin yönlendirilmeleri,afet esnasında psikolijik destekler ve davranış biçimleri yönünde eğitimlerin verildiği yönünde oldu.

 

Programda ayrıca kişinin kendisini özgüvende hissetmesi halinde karşısındakine de faydalı işlerde bulunulabileceği vurgusunun yanı sıra ruh sağlığının iyi olması halinin karşı tarafa sağlayacak destek ve faydalarına ilişkin etkili eğitim bilgileri aktarıldı.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar