GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ağustos 2023 13:26

TKDK, Muş’ta 2014-2020 IPARD Programı 13.Başvuru çağrı ilanına çıktı

TKDK, Muş’ta 2014-2020 IPARD Programı 13.Başvuru çağrı ilanına çıktı
​​​​​​​Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 2014-2020 IPARD Programı 13.Başvuru Çağrı İlan’ına çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Ağustos 2023 tarihinde ilanı açıkladı.

ALPARSLAB DİYARI-TKDK Muş’ta, 'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' ve 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirlerini kapsayan 13. Başvuru çağrı ilanı yayımlandı. Çağrıya ilişkin açıklamada bulunan TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne, 42 il için toplam destek bütçesinin 20 milyon Avro olduğunu dile getirdi. Hayvancılık, gıda ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması yatırımlarının makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımı harcamalarının destekleneceğini kaydeden Süne, inşaat harcamalarının bu çağrı kapsamında desteklenmeyeceğini belirtti.

 

 

YÜZDE 80’E VARAN HİBE DESTEĞİ

 

 

 

TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne yaptığı açıklamada, “Kurumumuz tarafından ilan edilen 13. Başvuru çağrısı kapsamında büyükbaş ve küçükbaş et ile süt besiciliği, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğu sektörlerini içeren 'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' tedbirinde yüzde 60-80 arasında hibe desteği verilecektir. Bu tedbir için proje kabulleri 4-28 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.  Süt toplama merkezi; süt, et, su ürünleri, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine yönelik yatırımları kapsayan 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirinde yüzde 50-60 arasında hibe desteği verilecektir. Bu tedbir içeriğine uygun projelerin kabulleri ise 18 Eylül-12 Ekim 2023 tarihleri arasında olacaktır. Proje başvuruları hem online sistem üzerinden hem de İl Koordinatörlüğümüze proje dosyalarının fiziki olarak sunumu şeklinde gerçekleşecektir. Kurumumuz tarafından uygun görülecek projeler, sözleşme imzalanmasına müteakip taahhütlere uygun olarak tamamlandıktan sonra yatırımcılara geri ödemesiz yani hibe şeklinde destek ödemeleri yapılacaktır. Bu projeler ayrıca KDV’den de muaf tutulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Çağrı ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşları İl Koordinatörlüğüne beklediklerini kaydeden Süne, çağrı kapsamında yer alan sektörlerde faaliyet gösteren yatırımcıların, ihtiyaç duydukları makine-ekipmanları temin edebilme noktasında bu desteklerin oldukça önemli bir avantaj olduğunu da vurguladı.

 

“BU ŞEHİRDE YATIRIM YAPMAK İSTEYEN HERKESİ KURUMUMUZA BEKLİYORUZ”

 

Süne, “TKDK Muş İl Koordinatörlüğü olarak her çağrı döneminde olduğu gibi 13.Çağrı Dönemi’nde de Muş’umuzun bu desteklerden en fazla olacak şekilde faydalandırmak en önemli amacımız. Ancak bunun yanı sıra hazırlanan projelerin nitelikli ve katma değerli olmasını arzuluyoruz. Bu şehirde yatırım yapmak isteyen herkesi Kurumumuza bekliyoruz. Projelerin son teslim tarihinin 28 Eylül , “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında hazırlanacak projelerin ise son teslim tarihinin 12 Ekim olduğunu belirtti.

 

Haber: Emrullah Özbey – Kader Akçil

Resmi İlanlar