MUŞ Haber Girişi : 03 Ekim 2023 14:19

Tekstil fabrikaları Muş ekonomisine canlılık kazandırdı

Tekstil fabrikaları Muş ekonomisine canlılık kazandırdı
Muş Belediyesi tarafından yapılan 2 bin 500 metrekarelik fabrikada 220 genç istihdam ediliyor. 
Tekstil fabrikaları Muş ekonomisine canlılık kazandırdı

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediyesi tarafından Sultan Alparslan Tekstil Kent’te yapımı tamamlanan tekstil fabrikası girişimciye verildi. İlk etapta 220 kişinin istihdam edildiği fabrikada üretilen giysiler, Avrupa ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç ediliyor.

 

 

 

 

Tekstil fabrikasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı eş zamanlı çıktıkları proje çağrısında Muş Valiliğiyle birlikte proje teklifinde bulunduklarını hatırlattı. Projenin onaylanmasının ardından 8 bin metrekarelik alanda tekstil fabrikaları inşa ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, girişimcilere davet mektupları gönderdiklerini söyledi. Yapımı tamamlanan 2 bin 500 metrekarelik fabrikayı Muş’ta faaliyet yürüten bir tekstile kiraladıklarını dile getiren Başkan Asya, “8 bin metrekarelik bir alanda tekstil fabrikası inşa ettik. Bunun 2 bin 500 metrekarelik olan kısmını girişimcimize verdik. Projemiz bittikten sonra bu anlamda ciddi bir kurumsal yapı olan Tekstil ile sözleşmemizi imzaladık. Şu anda 220 gencimizin istihdamına yönelik bir alım yaptık” dedi.

 

 

 

 

TARIM VE HAYVANCILIK KENTİ MUŞ’TA TEKSTİL YAN DAL OLMAYA BAŞLADI

 

Belediye olarak altyapı ve üstyapı gibi asli çalışmalarının yanında bu tür çalışmaları da yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Asya, tarım ve hayvancılık kenti olan Muş’ta tekstilin de yan dal olmaya başladığını söyledi. Başkan Asya şöyle konuştu, “Tekstil sanayii, özellikle genç nüfusunun yoğunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda ciddi manada istihdama ve genç kardeşlerimizin meslek ve iş bulmalarına yönelik hayırlı bir çalışmadır. İnşallah tekstil sanayisinin yanında da Muş Ovası’nın sulamasıyla birlikte tarım ve hayvancılık sanayii de gelişir ve tarım şehri olan kentimizi aynı zamanda tekstille de yan dal olarak güzel bir iş olduğuna inanıyoruz.”

 

 

 

 

AVRUPA ÜLKELERİNE İHRACAT YAPILIYOR

 

Tekstil yetkilileri ise, 2 bin 500 metrekarelik fabrikanın belediye tarafından kendilerine teslim edildiğini ifade ederek şunları kaydetti, “Şu anda burada 200 dolayında genç istihdam edildi. Spor giyim üretimi yapıyoruz. Üretimlerimiz Amerika ve Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Günlük üretim kapasitemiz 3-4 bin ürün arasıdır. Tekstil olarak Muş’a çok büyük ekonomik destek sağlamaktayız. İl merkezindeki fabrikalarımızda toplam çalışan sayımız bin 300’tür. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bize verdikleri yerde istihdam ettiğimiz gençler kendi memleketlerinde çalışma fırsatı buldular. Bu tür yerlerin artmasını bekliyoruz. Ben çocukluğumdan beri tekstil işinde çalışıyorum. Geçmişte Muş’ta bu tür yerler olmadığı için hep büyükşehirlere gidip çalışıyordum. Şimdi devletimiz, memleketimize bu tür yerler açınca iş adamları da haliyle buraya geldi ve bizler de gelip kendi memleketimizde çalışma fırsatı bulduk. Böyle yerlerin artmasını istiyoruz.” 

 


HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar