GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ocak 2024 14:26

Tatile gidemeyen öğrenciler için askıda bilet uygulaması başladı

Tatile gidemeyen öğrenciler için askıda bilet uygulaması başladı
Edirne'de yarıyıl tatilinde ailelerinin yanına gidemeyen dar gelirli öğrenciler için hayata geçirilen "Askıda Bilet" uygulaması büyük ilgi görüyor.

 

ALPARSLAN DİYARI-Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi ve İl Müftülüğü iş birliğiyle başlatılan bu anlamlı projede sınavları biten ve maddi imkansızlık nedeniyle ailelerine dönemeyen öğrencilere destek olunuyor.

 

Edirne İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada uygulamanın maddi zorluklar yaşayan üniversite öğrencilerine yardımcı olmayı amaçladığını vurguladı.

 

 

Sınavları tamamlanmış ancak memleketlerine gitmekte güçlük çeken gençlere destek sağlamak amacıyla hayırsever vatandaşların katkılarıyla başlatılan "Askıda Bilet" uygulamasının, öğrencilerin ailelerine kavuşmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

 

 

Müftü Başoğlu, projenin giderek genişlediğini ve sadece öğrencilerin değil, toplumun çeşitli kesimlerinin de destek verdiğini ifade etti.

 

Bu kapsamda, ilkokul öğrencilerinin öğretmenlerinden duydukları ile başlatılan kampanyanın, şu ana kadar 25 bin TL gibi anlamlı bir meblağa ulaştığını belirtti. Bu bağışlarla yaklaşık 25 öğrencinin ulaşım ihtiyaçları karşılanırken, "Askıda Bilet" uygulamasının devam ettiği bilgisini paylaştı.

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar