GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ağustos 2024 09:55

Tarihte bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün komşu ilçemizde toplanacak!

Tarihte bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün komşu ilçemizde toplanacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret edecek.

ALPARSLAN DİYARI- Bu tarihi ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ilk kez Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplanacak. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek bu toplantı, Türkiye tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

 

Kabine toplantısında, terörle mücadele operasyonları, ekonomideki son gelişmeler ve İsrail’in Gazze'deki katliamı gibi önemli gündem maddeleri ele alınacak. Özellikle Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki son durum, terörle mücadelede atılacak adımlar ve ateşkes görüşmeleri üzerinde durulacak. Ayrıca, toplantıda maymun çiçeği virüsü ile ilgili alınan tedbirler de gözden geçirilecek.

 

 

Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olan bu toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de eşlik etmesi bekleniyor. Erdoğan, bugün ve yarın Ahlat ve Malazgirt'te yapılacak etkinliklerde yer alacak. Bu özel etkinlikler, Malazgirt Zaferi'nin anlam ve önemini bir kez daha vurgularken, bölgenin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekecek.

 

ANADOLU AJANSI

Resmi İlanlar