MALAZGİRT Haber Girişi : 21 Ekim 2024 11:02

Tarihi dokuya estetik katkı: Malazgirt Belediyesi’nden sanat dolu proje

Tarihi dokuya estetik katkı: Malazgirt Belediyesi’nden sanat dolu proje
Malazgirt Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan Malazgirt Kalesi’nin dibindeki tuvaleti yeniden inşa ederek ilçe halkına kazandırdı.

ALPARSLAN DİYARI- Bölgedeki bu önemli yapının yenilenme süreci, belediyenin yoğun çalışmaları sonucunda tamamlandı. Yeniden yapılan tuvalet, halkın kullanımına sunulurken, dış cephesi ise bir sanat eseri gibi yeniden hayat buldu.

 

 

Yıllar önce Malazgirt ilçesinden göç eden ve şu anda Ankara’da yaşayan 72 yaşındaki resim öğretmeni Cafer Erdem, tuvaletin çevresini yaptığı resimlerle süsledi. Bu sanatsal dokunuş, tarihi dokuya modern bir estetik katarken, Malazgirt’e nostaljik bir değer de kazandırdı.

 

 

Belediye başkanları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel, göreve geldiklerinde ilk olarak bu önemli yapının yenilenmesine ağırlık verdi. Halkın ihtiyacını karşılamak için çalışmalar hızla tamamlandı ve halkın hizmetine sunuldu. Başkanlar, tarihi bölgelerde yapılacak çalışmaların kente olan bağlılık ve hizmet aşkıyla yürütüleceğini belirtti.

 

 

Cafer Erdem’in sanat dolu dokunuşlarıyla süslenen bu yeni yapı, hem turistik hem de günlük kullanımlar açısından dikkat çekici bir hale geldi.

 

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar