MALAZGİRT Haber Girişi : 18 Eylül 2024 15:50

Süphan dağını sardılar: Malazgirtli vatandaşlar tedirgin olmaya başladı!

Süphan dağını sardılar: Malazgirtli vatandaşlar tedirgin olmaya başladı!
Muş'un Malazgirt ilçesinde, son günlerde Süphan Dağı'nın zirvesini saran beyaz bulutlar, yöre halkını tedirgin etmeye başladı.

ALPARSLAN DİYARI-  Özellikle geceleri hissedilen soğuk hava, kış mevsiminin yaklaştığının habercisi olarak görülüyor. Süphan Dağı’nı çevreleyen bu yoğun bulutlar, yüksek zirvelerde kar yağışının başlamış olabileceği düşüncesini uyandırdı. Malazgirtli vatandaşlar ise, bu kadar erken başlayan soğukların ve Süphan dağının üzerini saran bulutların kış ayının sert geçeceğini işaret ediyor dediler.

 


SOĞUK HAVALAR BAŞLADI

 

 

 

Son bir haftadır hava sıcaklıklarının özellikle geceleri düşmesiyle birlikte, bulutların Süphan Dağı'nı mesken tutması halk arasında bir kışın erken geleceği yönünde yorumlandı. Yüksek rakımlı yerlerde kar yağışının başlaması, bölge için doğal bir kış hazırlığı olarak biliniyor.

 

 

HALK BU DURUMU GÖZLEMLİYOR

 

 

 

Süphan Dağı'nın zirvesine yakın noktalarda yoğunlaşan bu beyaz bulutlar, doğanın eşsiz bir manzarasını sunarken, Malazgirt halkı için de bereketli bir kışın habercisi olabilir. Yörenin tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkı, bu mevsim geçişlerini dikkatle takip ediyor ve doğanın işaretlerini önemsiyor.

 

 

Malazgirt halkı, Süphan Dağı'nın beyaz örtüsüyle bu sene erken bir kış yaşayabileceğini konuşuyor. Soğukların artmasıyla birlikte, kısa bir süre içinde dağın zirvesinde kar örtüsünün belireceği tahmin ediliyor.

 

 

Süphan Dağı'nın bulutlarla kaplanması, hem görsel bir şölen sunarken hem de bölge halkını hazırlıklı olmaya davet ediyor. Kışın erken gelmesi, doğanın döngüsüne uyum sağlayan bu coğrafyada büyük önem taşıyor.

 

 

VEYSEL EŞİN
 

Resmi İlanlar