YAŞAM Haber Girişi : 19 Mayıs 2024 15:09

Süphan Dağı'na Mayıs ayında kar yağdı

Süphan Dağı'na Mayıs ayında kar yağdı
Muş'un Malazgirt ilçesi sınırlarında bulunan 4.058 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı, Mayıs ayında etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt'te etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Van Gölü'nün kuzeyinde yer alan Ahlat, Adilcevaz ve Malazgirt ilçelerinin sınırlarında bulunan Süphan Dağı, kar yağışı sonrası adeta gelinlik giymiş gibi beyaz bir örtüyle kaplandı.

 

ÇİFTÇİLERİN GÖZLEMLERİ

 

Çiftçiler, sabah tarlaya geldiklerinde her tarafın beyaz örtüyle kaplandığını belirterek, "Mayıs ayında kar yağışıyla birlikte Süphan Dağı güzel bir görüntüye kavuşmuş. Adeta gelinlik giymiş gibi görünen Süphan Dağı, yazın bir başka, kışın bir başka güzel oluyor. Yaz kış demeden insanların hep uğradığı bir yer olan Süphan Dağı'nı herkesin gelip görmesini istiyoruz." dediler.

 

DOĞA SEVERLERİN İLGİ ODAĞI

 

Süphan Dağı, her mevsim ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunuyor. Yaz aylarında trekking ve dağcılık faaliyetleriyle popüler olan dağ, kışın ise karla kaplı manzarasıyla doğa severlerin ilgi odağı oluyor. Mayıs ayında yağan kar, dağın doğal güzelliklerine bir yenisini ekleyerek, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

 

Süphan Dağı, dört mevsim boyunca doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kar yağışı sonrası oluşan bu eşsiz manzara, doğa tutkunlarını bölgeye çekiyor.

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar