VARTO Haber Girişi : 21 Ağustos 2024 16:28

Spor ve kültür bir arada: Varto’da çocukların gözdesi oldu

Spor ve kültür bir arada: Varto’da çocukların gözdesi oldu
Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, çocuklar ve gençler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) başlattığı Spor Okulları projesi kapsamında, Varto'da çocukların ve gençlerin yaz tatilini sporla değerlendirmeleri amacıyla açılan kurslar, yoğun katılımla devam ediyor.

 

 

 

GENÇLER VE ÇOCUKLAR SPORLA BULUŞUYOR

 

 

İlçede yer alan spor salonlarında verilen bu eğitimler, uzman antrenörler eşliğinde ücretsiz olarak sunuluyor.

 

 

GENİŞ BRANŞ YELPAZESİ

 

Kurslarda atletizm, basketbol, okçuluk, tenis, masa tenisi, badminton, voleybol, cimnastik, futsal, karate gibi spor branşlarının yanı sıra drama, diksiyon ve hızlı okuma gibi kültürel kurslar da yer alıyor. Çocuklar ve gençler, bu geniş yelpazede sunulan derslerle hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor.

 

 

SPORUN TABANA YAYILMASI HEDEFLENİYOR

 

 

Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Aktaş, GSB Spor Okulları projesi kapsamında tenis, karate ve akıl-zeka oyunları gibi çeşitli branşlarda eğitimlerin başladığını ifade etti. Aktaş, "Sporun geniş kitlelere ulaşması ve başarılı sporcuların yetişmesi amacıyla düzenlediğimiz bu kurslar, aynı zamanda çocuklarımızın yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlıyor." dedi.

 

 

Murat Aktaş, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlayan bu kurslarla dolu dolu bir yaz geçireceklerine inanıyoruz. Her çocuğun spora ve kültürel etkinliklere katılması gerektiğini düşünüyoruz. İlçe halkımızı, çocuklarını bu kurslara kaydettirmek ve daha fazla bilgi almak için Varto Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bekliyoruz. Bu yaz, Varto'da spor yapmayan kalmayacak," şeklinde konuştu.

 

 

Kayıtların hala devam ettiğini belirten Aktaş, tüm çocukları ve gençleri bu benzersiz deneyime katılmaya davet etti.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar