MALAZGİRT Haber Girişi : 20 Temmuz 2023 12:02

Son görüntüler geldi! Malazgirt’te doğalgaz çalışmaları ne durumda, halk memnun mu?

Son görüntüler geldi! Malazgirt’te doğalgaz çalışmaları ne durumda, halk memnun mu?
Muş'un Malazgirt ilçesinde doğal gaz alt yapı çalışmaları devam ediyor.


Muş'un Malazgirt ilçesinde doğal gaz alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar okullar bölgesinin ardından Alparslan heykeli civarına kadar geldi. Çalışma yapılan alanlar asfalt ile kapatılıyor.

 

 

 


Malazgirt’te okullar bölgesinde başlayan kazı çalışmaları yaklaşık 2 ayın sonra çarşı merkezine geçerek Alparslan heykeli civarına kadar geldi. Yapılan doğalgaz çalışmaları nedeni ile asfaltın bir kısmının parçalanmasından dolayı ilçe merkezindeki yolların tahribata uğraması ilçe halkının şikayetlerinin artmasına sebep olmuştu. 

 

 


Doğalgaz çalışmaları ilerlerken kazılan asfalt toprak doldurularak çalışmalar devam ediyordu. Bugün itibari ile çarşı merkezinden başlanılarak kazılan doğalgaz boru hattının üzerine asfalt dökümü başlatıldı.

 

 


ASFALT İLE KAPATILMASI İLÇE SAKİNLERİNİ MEMNUN ETTİ

 


İlçe halkı ve esnaf komşu ilçeler olan Patnos ve Bulanık’ı örnek göstererek şu şekilde konuştular: “Yıllardır Bulanık Ve Patnos’a doğalgaz gelmiş, bizim tarihi ve güzel ilçemize doğalgaz ne yazık ki geç de olsa sonunda geldi. Diğer ilçelerde yapılan doğalgaz boru hattı döşemesi sırasında yapılan kazı çalışmalarının üzerleri toprakla kapatılmış ve öylece bırakılmış. İlçe merkezleri adeta birer köstebek yuvasını andırmakta. Orda yaşayan insanlar yolların halinden ve toz toprak içinden yaşamaktansa doğalgaz hiç ilçemize gelmeseydi diyecek kadar yolların halinden mustarip olmuş durumdalar. Biz Malazgirt halkı olarak kazıların çarşı merkezinden çıktığı andan itibaren yolların temizlenip üzeri ivedi bir şekilde asfalt ile kapatıldığı için çok mutluyuz. Buradan ilçe halkı olarak belediye başkanımız Cengiz Altın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve doğalgazın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dediler.

 

 

Haber:İlhan Güvenir

Resmi İlanlar